Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σπάρτης γνώρισαν την αποστολή της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 14:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σπάρτης γνώρισαν την αποστολή της Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Παρασκευής 19/10 επισκέφτηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης πυροσβεστικό κλιμάκιο τεσσάρων πυροσβεστών, πλαισιωμένο από δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ½ και 1 τόνου αντίστοιχα, με πυροσβεστικά εργαλεία. Η επίσκεψη έγινε κατόπιν πρόσκλησης του διευθυντή του σχολείου, κ. Φώτη Πολίτη, προκειμένου να ενημερώσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων σχετικά με την υψηλή αποστολή και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παράλληλα οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με ένα ένστολο σώμα.

Η υπεύθυνη του κλιμακίου, Επιπυραγός κ. Αικατερίνη Σδράλη, μίλησε στα παιδιά με απλουστευμένο, αναλυτικό και εύληπτο τρόπο για την προστασία και την πρόληψη σε περιπτώσεις πλημμύρας, σεισμού, πυρκαγιάς, εγκλωβισμού, παγετού και τους επέδειξε τα μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών για την ολοκλήρωση του έργου τους, όπως το κράνος, την ολοπρόσωπη μάσκα, τη χαλύβδινη φιάλη οξυγόνου, τα γάντια και τον επενδύτη –ο οποίος σημειωτέο είναι κατασκευασμένος από μετα-αραμιδικές ίνες (χρησιμοποιούνται από τη NASA στις στολές των αστροναυτών) για την προστασία από τις φλόγες, τη θερμική ακτινοβολία, τα αιχμηρά αντικείμενα  και τα χημικά. Τα παιδιά, με τη σειρά τους, μίλησαν για σχετικές εμπειρίες τους, αλλά έλυσαν και πάμπολλες απορίες τους με τις ερωτήσεις που έθεσαν στους προσκεκλημένους. Τέλος, υπήρξε και μια επίδειξη με αυλό κατάσβεσης, η οποία απέσπασε τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των παιδιών.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης και της επίδειξης του εξοπλισμού, ο διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό και τούς ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη συνέχιση του επίπονου έργου τους για προστασία του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος από πυρκαγιές, θεομηνίες, χημικές απειλές, καταστροφές και από κάθε άλλη έκτακτη ανάγκη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα