Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουρισμού στην Πελοπόννησο

Ο σχεδιασμός του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου - Οι εξαγγελίες του προέδρου Κ. Μαρινάκου

Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2018 07:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουρισμού στην Πελοπόννησο

Σε δυναμικές πρωτοβουλίες και ενεργητικές πολιτικές, που έχουν ως βασικό στόχο την βελτίωση και την ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της τουριστικής ζήτησης για την Πελοπόννησο, προχωρά ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (ΤΟΠ).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του οργανισμού, δρ Κωνσταντίνος Μαρινάκος, «ήδη για το 2019 από τον ΤΟΠ έχουν καταρτιστεί και βρίσκονται σε φάση προγραμματισμού και υλοποίησης μια σειρά ταξιδιών εξοικείωσης στην Πελοπόννησο διαρκείας 5-7 ημερών,  με ποικίλο αντικείμενο και προορισμούς,  τα οποία απευθύνονται σε εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικούς δημοσιογράφους από διαφορετικές αγορές, τόσο παραδοσιακές (Γαλλίας, Γερμανίας κ.α.) που, βάσει των αφίξεων και κρατήσεων, παρουσιάζουν ένα έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για την περιοχή  όσο και νέες  (Ρουμανίας, Ιαπωνίας, Ισραήλ), οι οποίες θεωρούνται  ιδιαίτερα δυναμικές και ποιοτικές».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκο «αντικείμενο των εν λόγω ταξιδιών εξοικείωσης, αποτελεί η γνωριμία των συμμετεχόντων με τον πολιτιστικό πλούτο της Πελοποννήσου, αλλά και των φυσικών και εν γένει τουριστικών πόρων και εγκαταστάσεων της περιοχής, με έμφαση σε τμήματα των αγορών-στόχων με πολιτιστικά ενδιαφέροντα,  σε τουρίστες  υψηλού εισοδηματικού και μορφωτικού επιπέδου, ενισχύοντας κατ’αυτό τον τρόπο την ανταγωνιστικότητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, μέσω συνεργατών του, είναι σε διαρκή  επαφή με εξειδικευμένα Τουριστικά Γραφεία, Επιμελητήρια και Διευθύνσεις του ΕΟΤ στις εν λόγω αγορές προκειμένου να υπάρξει ο ανάλογος Προγραμματισμός.

Στο πλαίσιο  των προωθητικών ενεργειών περιλαμβάνονται επίσης δράσεις  που σχετίζονται με την υποστήριξη των επιχειρήσεων φιλοξενίας  και προορισμών για την αύξηση της κατά κεφαλής δαπάνης των επισκεπτών, την άμβλυνση της εποχικότητας που σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα έντονη και την καλύτερη γεωγραφική διάχυση της τουριστικής δραστηριότητας».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου επισημαίνει τα εξής: «Στις επιμέρους δράσεις για το 2019 προγραμματίζονται επίσης μεταξύ άλλων  στοχευμένη προβολή των επιμέρους προορισμών της Πελοποννήσου με βάση το επίπεδο υποδομών και προσβασιμότητας και προώθησής τους μέσω ψηφιακών δράσεων και ενεργειών δημοσιότητας  

Σε κάθε περίπτωση η επιτυχής έκβαση όλων αυτών των ενεργειών προϋποθέτουν την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την έμπρακτη στήριξη των Περιφερειών, των Δήμων και των επιχειρηματιών του τουρισμού».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti