Μετατρέπεται σε σχολικό συγκρότημα το Λύκειο Νεάπολης!

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή νέας πτέρυγας - Τριχείλης: «Στόχος η δημιουργία ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο»

Τρίτη, 13 Νοέμβριος 2018 15:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μετατρέπεται σε σχολικό συγκρότημα το Λύκειο Νεάπολης!

Την έναρξη εργασιών για την υλοποίηση του έργου «Ανέγερση Νέας Πτέρυγας στο Χώρο του Λυκείου Νεάπολης» ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης. Με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκεται η αναβάθμιση των υποδομών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Κοινότητας Νεάπολης Βοιών.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.600.000 ευρώ, ενώ η οριστική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε στις 9/10/2018. Προβλέπεται η προσθήκη νέου κτιρίου στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Νεάπολης, με στόχο τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου - Επαγγελματικού Λυκείου. Ταυτόχρονα,  ανακαινίζεται ο περιβάλλων χώρος και οι υπαίθριοι - ημιυπαίθριοι χώροι.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε διάστημα ενός έτους μετά την εκκίνησή τους, σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση.

Θα ακολουθήσει η μεταφορά του γυμνασίου στο νέο κτιριακό συγκρότημα, ενώ το κτίριο που θα μείνει κενό, θα αξιοποιηθεί για άλλες χρήσεις, όπως η μεταφορά του Ναυτικού Μουσείου στον εύκολα προσβάσιμο χώρο, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και για συναθροίσεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικές δράσεις κλπ.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Τριχείλης «για τον Δήμο Μονεμβασίας τα ζητήματα της εκπαίδευσης, αποτελούν προτεραιότητα και πάντα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για τη δημιουργία ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και τον κόσμο, ένα σχολείο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα