Η Πελοπόννησος «ταξίδεψε» και στο Λονδίνο! (ΦΩΤΟ)

Δυναμικό «παρών» στην έκθεση  “WTM” από Περιφέρεια και Δ. Σπάρτης - Η Μ. Μπελεγρή μιλά στον «Λακωνικό Τύπο» για τα θετικά μηνύματα που έλαβε

Τετάρτη, 14 Νοέμβριος 2018 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Πελοπόννησος «ταξίδεψε» και στο Λονδίνο! (ΦΩΤΟ)

Η  μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά ταξιδιού  “World Travel Market” [WTM]  λαμβάνει χώρα  κάθε φθινόπωρο στο Λονδίνο στον εκθεσιακό χώρο “EXCEL”.  Το  αντικείμενο της έκθεσης  είναι καθαρά τουριστικό-ταξιδιωτικό και στοχεύει σε κάθε τομέα  και επιχείρηση που αφορά τις μετακινήσεις ανθρώπων, τα -πάσης φύσεως σκοπού και προορισμού- ταξίδια,  τα μέσα συγκοινωνίας και επικοινωνίας, τη διαμονή, τη διατροφή, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την υγεία, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τη μόρφωση, την επικοινωνία, την ασφάλεια και  γενικά οτιδήποτε σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα ή αφορά τον άνθρωπο που ταξιδεύει.

Στη συγκεκριμένη διεθνή έκθεση δυναμική παρουσία είχαν τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και ο Δήμος Σπάρτης.

Όπως αναφέρει η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Μαντώ Μπελεγρή «το μέγεθος της έκθεσης είναι τεράστιο και το αντικείμενό της συναρπαστικό. Κράτη, περιφέρειες, ξενοδοχειακοί όμιλοι, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιέρας, σιδηρόδρομοι, εταιρείες οδικών μεταφορών, εμπορικά κέντρα, μουσεία,  πανεπιστήμια, οικολογικές ενώσεις, κέντρα  διασκέδασης, καζίνο, εστιατόρια,  εταιρείες παραγωγής προϊόντων και εστίασης,  εταιρείες  εξοπλισμού  κλπ. Οτιδήποτε μπορεί να  φανταστεί κανείς παρουσιάσθηκε επί τρεις ημέρες σ’ αυτή τη παγκόσμια αγορά. Και στην έκθεση αυτή η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε και έκανε διακριτή την παρουσία  της, στα πλαίσια του περιπτέρου της Ελλάδας και του τομέα της Ευρώπης, γενικότερα. Φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας  πελοποννησιακοί δήμοι,  επιχειρήσεις  ξενοδοχείων και καταλυμάτων, παραγωγής προϊόντων, εστίασης, ειδών ξενοδοχειακού εξοπλισμού και επικοινωνίας» σημειώνει η κ. Μπελεγρή και προσθέτει: «Κοντά μας ήταν και  η Ελληνική Αεροπορική Εταιρεία Aegean , οι πτήσεις της οποίας από και προς Καλαμάτα, σημειώνουν αυξητικά ρεκόρ ετησίως, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις άλλες  αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνδέεται η Πελοπόννησος».

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν στην έκθεση η κ. Μαντώ Μπελεγρή και οι  περιφερειακοί σύμβουλοι, Ιωάννης Μπουκουβάλας και Γεώργιος Πετρίτσης.  Παρών στο περίπτερο της Περιφέρειας ήταν και ο δήμαρχος Σπάρτης,  Ευ. Βαλιώτης, καθώς και ο  πρόεδρος της  ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. Η υπουργός   Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας, ενώ η συνέντευξη που έδωσε στα διεθνή ΜΜΕ έλαβε χώρα στον συγκεκριμένο χώρο. Στη συνεργασία που είχε με την Μαντώ Μπελεγρή, η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι «σε κάθε  γεγονός προβολής βρίσκεται κοντά στη Πελοπόννησο, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο  τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν της, τη  μεγάλη προσπάθεια προβολής που γίνεται από την Περιφέρεια, τα  χειροπιαστά αποτελέσματα στην  αύξηση των επισκεπτών,  την ποιότητα των  ξενοδοχείων και  καταλυμάτων  και στην  ανέλιξη και ανάδειξη της Πελοποννήσου, ως αυτόνομο επώνυμο  Μεσογειακό προορισμό». Η πρώην υπουργός τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επίσης  επισκέφθηκε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας  και  συζήτησε  για τις δυνατότητες του  προορισμού  «Πελοπόννησος».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών