Αναγνώριση στην προσφορά του αείμνηστου Δ. Καλομοίρη στο ΤΕΙ! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το όνομα του Βορδονιάτη δωρητή δόθηκε στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής στον Κλαδά - Το ποσό που είχε προσφέρει για τις ανάγκες του ΤΕΙ

Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 13:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναγνώριση στην προσφορά του αείμνηστου Δ. Καλομοίρη στο ΤΕΙ! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τη μνήμη ενός ανθρώπου, ο οποίος στήριξε όσο λίγοι τη λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη, τίμησε η διοίκηση του ιδρύματος. Πρόκειται για τον αείμνηστο Δημήτριο Καλομοίρη, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια δώρισε χρηματικό ποσό ύψους περίπου 45.000 ευρώ -από την προσωπική του περιουσία- προς την κεντρική διοίκηση του ΤΕΙ, ώστε στη συνέχεια να διατεθεί και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του τμήματος της Σπάρτης. Μάλιστα, είχε προβεί σε ανάλογη δωρεά και προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τελικούς αποδέκτες τα τμήματα που εδρεύουν στη Σπάρτη.

Ο Δ. Καλομοίρης από τη Βορδόνια Δ. Σπάρτης απεβίωσε το 2013 σε ηλικία 102 ετών στο Γηροκομείο Σπάρτης όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Αναγνωρίζοντας την προσφορά και τιμώντας τη μνήμη του αειμνήστου δωρητή, το ΤΕΙ Πελοποννήσου αποφάσισε να ονομάσει την αίθουσα της βιβλιοθήκης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής (Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών) στη Σπάρτη, σε «αίθουσα Δημητρίου Καλομοίρη». Η τελετή ονοματοδοσίας έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης 14/11 στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων της σχολής στον Κλαδά Σπάρτης (κτήριο Βαλιώτη).

Εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, παρευρέθηκε ο εφημέριος Κλαδά, π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, ενώ παρέστησαν ακόμα ο πρύτανης του ΤΕΙ, Καθηγητής κ. Ιωάννης Καπόλος -που έκανε και τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής με το όνομα του Δ. Καλομοίρη- ο αντιπρύτανης Γεώργιος Σταθάς, ο κοσμήτορας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών κ. Γρηγόρης Καραγιώργος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Βασίλης Σκρουμπέλος, αλλά και η πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου Σπάρτης κ. Μαρία Χανιά.

Οι εκπρόσωποι των Αρχών εκθείασαν τον Δ. Καλομοίρη και την προσφορά του στο ΤΕΙ, ενώ μετά τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, οι επίσημοι περιηγήθηκαν στον χώρο της βιβλιοθήκη.

Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση καλωσορίσματος των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ.

Φωτο-video: Σταύρος Γεώργαρης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα