Δανός φιλολάκωνας δωρητής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης

Ο αείμνηστος K. Kjelsen προσέφερε μουσικό εξοπλισμό στο σχολείο

Πέμπτη, 22 Νοέμβριος 2018 14:35 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δανός φιλολάκωνας δωρητής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης

Μια ιδιαίτερα σημαντική δωρεά δέχτηκε το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης από τον κ. Ηλία Γρηγόρη, φίλο και εντολοδόχο του αείμνηστου Δανού και φιλολάκωνα, Kjeld Kjelsen.

Η δωρεά περιλαμβάνει ένα πιάνο με ουρά μάρκας “HINDSBERG” (με τα συνοδευτικά του), δύο ηχεία “Horn System”, με τον ενισχυτή τους, πλούσια συλλογή cd ευρωπαϊκής λόγιας μουσικής (περί τα 1.000), καθώς και βιβλία με παρτιτούρες.

Ο Kjeld Kjelsen γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 15/12/1943. Εργάστηκε σε νοσοκομείο της γενέτειράς του ως χειριστής φωτογράφος μικροσκοπίου. Από τα παιδικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική. Σε νεαρή ηλικία αγόρασε το πιάνο του. Χόμπι του ήταν η μουσική και η φωτογραφία.

Ταξίδευε στην Ελλάδα και είχε μαγευτεί από την ομορφιά της. Ιδιαίτερα αγάπησε τη Λακωνία. Έτσι, όταν το 1993 συνταξιοδοτήθηκε, εγκαταστάθηκε στην Καλλονή ΔΕ Θεραπνών Δ. Σπάρτης, κοντά στα Χρύσαφα. Μέχρι το τέλος της ζωής του (στις 12/9/2018) ασχολήθηκε εντατικά με τη μουσική και τη φωτογραφία.

«Με τη δωρεά αυτή στο σχολείο μας ο κ. Ηλίας Γρηγόρης εκπλήρωσε μία από τις τελευταίες επιθυμίες του εκλιπόντος. Τον ευχαριστούμε και τον ευγνωμονούμε από καρδιάς. Πολλά θα ωφεληθούμε από τη γενναιόδωρη προσφορά του» αναφέρει ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης κ. Ιωάννης Δημόπουλος.

dorea 01 2

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών