Διεθνής βράβευση για το Δημοτικό Νιάτων-Αγ. Δημητρίου! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Για την ταινία μικρού μήκους «Αχ, αφτό το αυ» - Η απονομή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης

Τετάρτη, 28 Νοέμβριος 2018 12:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεθνής βράβευση για το Δημοτικό Νιάτων-Αγ. Δημητρίου! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τιμητική βράβευση στον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων - πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο Νιάτων – Αγ. Δημητρίου Λακωνίας, καθώς με επιτυχία ξεχώρισε και διακρίθηκε η ταινία μικρού μήκους «Αχ, αφτό το αυ».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης το Σάββατο 24 Νοεμβρίου.  Παρόντες για να παραλάβουν το βραβείο ήταν οι μικροί μαθητές της περσινής πρώτης τάξης, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, ο διευθυντής του σχολείου Θάνος Παπαδημητρίου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που υλοποίησαν την μαθητική ταινία, Νάντια Στρατή και Νικόλαος Γαλάνης.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και  απευθυνόταν σε μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, της ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Το βραβείο παρέδωσε στο σχολείο η Πόπη Διαμαντάκου, πρόεδρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και γνωστή δημοσιογράφος – τηλεκριτικός. Άλλες σημαντικές προσωπικότητες του πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και πολιτικού χώρου που παρέστησαν στην τελετή βράβευσης ήταν οι λογοτέχνες Αγγελική Βαρελά και Μάνος Κοντολέων, ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς κ.α.

Τέλος, το Δημοτικό Σχολείο Νιάτων – Αγ. Δημητρίου θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Ευρώτα και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη σημαντική έμπρακτη βοήθειά τους ώστε οι συμμετέχοντες -μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς- να δώσουν το «παρών» στην τελετή βράβευσης στον υπέροχο χώρο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Δείτε παρακάτω την ταινία «Αχ, αφτό το αυ» για την οποία απέσπασε βραβείο το Δημοτικό Σχολείο Νιάτων – Αγ. Δημητρίου


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα