Νέο Πανεπιστήμιο με ΤΟΔΑ και Φυσικοθεραπεία στη Σπάρτη

Μεταφέρονται στην Τρίπολη η Νοσηλευτική και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής - Οι προτάσεις του πορίσματος της «Επιτροπής Γαβρόγλου»

Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2018 07:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέο Πανεπιστήμιο με ΤΟΔΑ και Φυσικοθεραπεία στη Σπάρτη

Μεγάλες ανακατατάξεις φέρνει το πόρισμα της ειδικής Επιτροπής που έχει ορίσει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και αφορά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Το νέο ισχυροποιημένο Πανεπιστήμιο προτείνεται να διαθέτει εννέα σχολές και 22 τμήματα (επτά νέα), με την Καλαμάτα να βγαίνει διπλά κερδισμένη, αφού στην πόλη δημιουργούνται δύο επιπλέον τμήματα, αυτό της Στατιστικής και εκείνο της Διαιτολογίας-Διατροφής.

Αντίθετα, κατά το πόρισμα, στη Σπάρτη παραμένει το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και δημιουργείται νέο Τμήμα Φυσικοθεραπείας. Αναφορικά με το Τμήμα Νοσηλευτικής, το πόρισμα προβλέπει μεταφορά του στην Τρίπολη, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ (έδρα Σπάρτη), το οποίο θα λειτουργεί στην αρκαδική πρωτεύουσα ως Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ενταγμένο στη νέα Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος» υπάρχει αρχική συμφωνία μεταξύ υπουργείου και επιτροπής και στόχος είναι το σχέδιο νόμου να ψηφιστεί στις αρχές του έτους -αφού προηγηθεί διαβούλευση- ώστε τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου να ενταχθούν στο επόμενο μηχανογραφικό.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα έχει συγκαλέσει  ανοιχτή σύσκεψη με τη συμμετοχή θεσμικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων του νομού Λακωνίας με θέμα «Νοσηλευτική Σχολή Σπάρτης». Η σύσκεψη θα λάβει χώρα την Παρασκευή 30/11 στη 1:00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Λακώνων Ποιητών Νικηφόρου Βρεττάκου & Γιάννη Ρίτσου» στο Διοικητήριο της ΠΕ Λακωνίας.

Ειδικότερα, τα χαρακτηριστικά του πορίσματος, σύμφωνα με δημοσίευμα του esos.gr είναι τα εξής:
Α. Ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή με δύο τμήματα στην Τρίπολη
Β. Προτείνεται η λειτουργία 7 περισσότερων τμημάτων από αυτά που έχουν συνολικά σήματα τα δύο ιδρύματα (συνολικά 22 από 15 σήμερα).
Γ. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν  σε πέντε πόλεις: Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κόρινθος και Σπάρτη
Δ. Ο τίτλος του Πανεπιστημίου παραμένει «Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου»
Ε. Η έδρα θα είναι η Τρίπολη

Ειδικότερα το πόρισμα της Επιτροπής εισηγείται τη σύσταση των παρακάτω εννέα σχολών με τα αντίστοιχα τμήματα (σε παρένθεση η έδρα):

1. Πολυτεχνική Σχολή (Τρίπολη)
α. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Τρίπολη)
β. Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (Τρίπολη)

2. Σχολή Επιστημών Υγείας (Τρίπολη)
α. Τμήμα Κτηνιατρικής (Τρίπολη)
β. Τμήμα Νοσηλευτικής (Τρίπολη)
γ. Τμήμα Δημόσιας Υγείας (Τρίπολη)
δ. Τμήμα Λογοθεραπείας (Καλαμάτα)
ε. Τμήμα Επιστημης Διατροφής και Διαιτολογίας (Καλαμάτα)

3. Σχολή Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής (Σπάρτη)
α. Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Σπάρτη)
β. Τμήμα Φυσικοθεραπείας (Σπάρτη)

4. Σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων (Καλαμάτα)
α. Τμήμα Γεωπονίας  (Καλαμάτα)
β. Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων  (Καλαμάτα)

5. Σχολή Διοίκησης (Καλαμάτα)
α. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών  (Καλαμάτα)
β. Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής (Καλαμάτα)
γ. Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης  (Καλαμάτα)

6. Σχολή Οικονομίας (Τρίπολη)
α. Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (Τρίπολη)
β. Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Τρίπολη)

7. Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Κόρινθος)
α. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής  (Κόρινθος)
β. Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Κόρινθος)

8. Σχολή Καλών Τεχνών  (Ναύπλιο)
α. Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Ναύπλιο)
β. Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών (Ναύπλιο)
 
9. Σχολή Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών (Καλαμάτα)
α. Τμήμα Φιλολογίας (Καλαμάτα)
β. Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών (Καλαμάτα)

Η Επιτροπή
Η «Επιτροπή Γαβρόγλου» έχει ως εξής:
1. Κατσής Αθανάσιος,  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του ιδρύματος.
2. Ανδρειωμένος Γεώργιος , Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του ιδρύματος.
3. Λέπουρας Γεώργιος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ιδρύματος.
4. Τσιάρας Αστέριος, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ιδρύματος.
5. Ζυγά Σοφία του Σάββα, Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Νοσηλευτικής του ιδρύματος.
6. Καπόλος Ιωάννης του Δημητρίου, Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ιδρύματος.
7. Γεωργόπουλος Ευστράτιος του Φωτίου, Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.
8. Σταθάς Γεώργιος του Ιωάννου,  Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.
9. Πετρόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτου,  Αντιπρύτανης του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ιδρύματος.
10. Τσούντας Κωνσταντίνος του Στεφάνου,  Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του ιδρύματος.
11. Μπόγρης Αντώνιος του Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα