Στην τουριστική αγορά της Πολωνίας «ανοίγεται» ο Δ. Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Δυναμική η πρώτη παρουσία στην έκθεση “GRECKA PANORAMA” - Έντονο το «άρωμα» της Πελοποννήσου

Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2018 07:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην τουριστική αγορά της Πολωνίας «ανοίγεται» ο Δ. Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή του Δήμου Σπάρτης  στην  έκθεση  τουρισμού “GRECKA PANORAMA” στη Βαρσοβία της Πολωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2018 και της προσπάθειας «κατάκτησης» νέων τουριστικών αγορών.

Η μεγάλη έκθεση τουρισμού και γαστρονομίας για την Ελλάδα, “GRECKA PANORAMA”  και “GREEK FOOD SHOW”, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 1 - 2 Δεκεμβρίου στο εθνικό στάδιο “PGE Narodowy”, συγκεντρώνοντας πάνω από 9.000 επισκέπτες. Η έκθεση ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, καθώς χιλιάδες Πολωνοί   επισκέφτηκαν την έκθεση και τους Έλληνες εκθέτες.

Η έκθεση “GRECKA PANORAMA” διοργανώνεται  στην Πολωνία από το 2015, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βαρσοβία, του ΣΕΤΕ,  του ΞΕΕ, της ΠΟΞ, της fedΗΑΤΤΑ, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Πολωνίας (PZOT), του Επιμελητηρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων της Πολωνίας (PIT) και του Συνδέσμου Ελλήνων Επιχειρηματιών Πολωνίας «ΕΡΜΗΣ».

Οι μεγάλοι tour operators της Πολωνίας είχαν και φέτος σημαντική παρουσία στην έκθεση, με περίπτερα και ελκυστικές προσφορές για την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο ιδιαίτερα δημοφιλής Πολωνός σεφ κ. Kuba Korczak μαγείρεψε ζωντανά για τους Πολωνούς επισκέπτες για την διαφημιστική καμπάνια “OLIVE YOU” για την ευρωπαϊκή επιτραπέζια ελιά, ενώ ο σεφ Theofilos Vafidis παρουσίασε ζωντανά παραδοσιακές συνταγές για την Πελοπόννησο με γευστικές δοκιμές για το κοινό.

Ακόμα, χιλιάδες δενδρύλια ελιάς από την Πελοπόννησο μοιράστηκαν στους επισκέπτες, σε διαδραστικά events και εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Η Ελλάδα βρέθηκε το 2018 στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Πολωνών καταλαμβάνοντας μερίδιο 31% στο σύνολο των κρατήσεων. Η μεγάλη δυναμική της πολωνικής αγορά διαφαίνεται στις αφίξεις Πολωνών στην Ελλάδα όπου τα τελευταία τρία χρόνια σημειώθηκε αύξηση 60%, από 600.000 το 2015 σε 960.000 φέτος (στοιχεία έως Οκτώβριο 2018).

Ο Δήμος Σπάρτης φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης  κ. Θωμά Δούρο και κ. Δημήτριο Βλαχάκο, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους και παρείχαν πληροφοριακό υλικό και αναμνηστικά  του Δήμου στους Πολωνούς επισκέπτες.

Η παρουσία του Δήμου Σπάρτης στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το 2018 ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO”, που θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti