Έλαβαν τα μηνύματα από τη δημιουργία του σύμπαντος στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Ενδιαφέρουσα επιμορφωτική εκδήλωση

Τρίτη, 18 Δεκέμβριος 2018 14:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έλαβαν τα μηνύματα από τη δημιουργία του σύμπαντος στο Γύθειο (ΦΩΤΟ)

Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η ανοιχτή ενημερωτική-επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών της Λακωνίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6/12, στο Γύθειο, με ομιλητή τον διακεκριμένο φυσικό κ. Σοφοκλή Σωτηρίου.

Στον φιλόξενο και άρτια εξοπλισμένο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ανατολικής Μάνης, η διάλεξη με τίτλο «Μηνύματα από τη Δημιουργία του Σύμπαντος», έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να προβληματιστούν για συναρπαστικά κοσμικά φαινόμενα, ασύλληπτων διαστάσεων. Ο ομιλητής ανέλυσε δυσπρόσιτες έννοιες της Φυσικής με τρόπο απλό, επεξηγηματικό και κατανοητό, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας στο Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο CERN και αλλού, ενώ απάντησε με σαφήνεια και ακρίβεια στις εντυπωσιακά εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών.

Τα παιδιά «περιηγήθηκαν» με αξιοθαύμαστη ευχέρεια στις «σκοτεινές» περιοχές του χωροχρόνου:  Στη συζήτηση εξέθεσαν πρωτότυπες αντιλήψεις και υποθέσεις που έχουν διαμορφώσει με τις αναζητήσεις τους αλλά και με την πολύτιμη υποστήριξη των καθηγητών τους, εκπλήσσοντας ευχάριστα τον ομιλητή και τους παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς. Τα πολύτιμα ερεθίσματα που έλαβαν, αφορούν την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την τεράστια αξία της Εκπαίδευσης και της Γνώσης σε ένα αδιάκοπα και δυναμικά εξελισσόμενο κοινωνικοπολιτιστικό περιβάλλον. Παράλληλα, παρακινήθηκαν να εστιάσουν τη σκέψη τους και σε καίρια σημεία αποφάσεων για τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, καθώς βρίσκονται στην κρίσιμη καμπή των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και των σχετικών μελλοντικών αναζητήσεων.

Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο νέος συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Κελεφιώτης, υπογραμμίζοντας την αξία της επικοινωνίας και της συνεργασίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Γυθείου κ. Παναγιώτα Μένεγα, επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα τη διοργάνωση της δράσης, καθώς και την υποδειγματική φιλοξενία των επισκεπτών, παρουσιάζοντας ένα -κατά κοινή ομολογία- εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γενικό Λύκειο Γυθείου σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, με την υποστήριξη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ανατολικής Μάνης, διά της προέδρου κ. Ελένης Δρακουλάκου. Μαζί με τους μαθητές του  Γενικού Λυκείου Γυθείου, τη διάλεξη παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (διδάσκοντες κυρίως φυσικές επιστήμες), αποκομίζοντας πολύπλευρα οφέλη για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Ποιος είναι ο εισηγητής
Ο κ. Σοφοκλής Σωτηρίου έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο CERN, στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπονήσει δύο διδακτορικές διατριβές στην Αστροφυσική Υψηλών Ενεργειών και στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Από το 1998 είναι υπεύθυνος του Τμήματος έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και συντονίσει μεγάλη σειρά ερευνητικών έργων στη χρήση προηγμένων τεχνολογικών εφαρμογών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «ΦΥΣΙΚΑ» που διδάσκονται στα Δημοτικά Σχολεία από το 2003.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα