Στα «κάγκελα» φορείς και πολίτες για τις σχολές της Σπάρτης!

Οργανώνεται κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο πάρκο ΟΤΕ - Ψήφισμα με αποδέκτη τον Κ. Γαβρόγλου εξέδωσε το ΔΣ Σπάρτης

Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 15:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα «κάγκελα» φορείς και πολίτες για τις σχολές της Σπάρτης!

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουν «αμαχητί» οι φορείς της Λακωνίας στο θέμα της παραμονής  των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Μηχανικών Πληροφορικής στη Σπάρτη. Όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατα δημοσιεύματά του ο «Λακωνικός Τύπος», οι παράγοντες του νομού σκληραίνουν τη στάση τους και ανεβάζουν τους τόνους με στόχο να αρθεί ο σχεδιασμός και οι προτεινόμενες μεταβολές στον εκπαιδευτικό «χάρτη» του νομού. Η μέχρι στιγμής απροθυμία του Υπουργείου Παιδείας για ορισμό συνάντησης με τις τοπικές αρχές -παρά τα επανειλημμένα και επίμονα αιτήματα των τελευταίων- φαίνεται ότι διευρύνει την «απόσταση» μεταξύ των δύο πλευρών και οδηγεί σε κλιμάκωση των αντιδράσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων εμφανίζονται έντονα δυσαρεστημένοι με τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και είναι αποφασισμένοι να ανεβάσουν τους τόνους, ώστε η «φωνή» τους να θορυβήσει τους παροικούντες των υπουργικών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι.

Ήδη, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 19/12, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα με αποδέκτη τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, μέσω του οποίου επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση επαφή, ενώ διατυπώνει εκ νέου την καθολική αντίθεσή του στις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής που είχε συστήσει το υπουργείο.

Κινητοποίηση στο πάρκο ΟΤΕ
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να καταδείξει την ομοβροντία των διεκδικήσεων και την πρωτοφανή συσπείρωση, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης καλεί τους φορείς και τους πολίτες του Δ. Σπάρτης και όλης της Λακωνίας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/12 και ώρα 11:00 το πρωί στο πάρκο «ΟΤΕ», «διεκδικώντας την παραμονή των υπαρχόντων αλλά και λειτουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων  στη Σπάρτη».

Συγκεκριμένα, το ΔΣ Σπάρτης, μεταξύ άλλων:
- «Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του  στην πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής Γαβρόγλου με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των πανεπιστημιακών τμημάτων, που λειτουργούν στη Σπάρτη. Πρόταση, που έγινε χωρίς σχέδιο, χωρίς ακαδημαϊκό  στόχο και αναστάτωσε  την τοπική κοινωνία».
- Ανυποχώρητα εμμένει και παραμένει σταθερό  στην ομόφωνη θέση του   η οποία διατυπώθηκε  στη σύσκεψη  των θεσμικών φορέων- ενεργών  πολιτών,  που πραγματοποιήθηκε  στις 30 Νοεμβρίου  2018 στο Διοικητήριο, να μην μετακινηθεί  δηλαδή κανένα από τα ανωτέρω πανεπιστημιακά  τμήματα,  που λειτουργούν  στην πόλη της Σπάρτης, όπως προβλέπει η πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής».

Αναλυτικά το ψήφισμα του ΔΣ Σπάρτης έχει ως εξής:
«Σήμερα,  στις 19  του μηνός  Δεκεμβρίου του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη  και  ώρα  14.30, στη Σπάρτη  που  είναι  έδρα  του  Δήμου Σπάρτης,  συνήλθε  σε   δημόσια  συνεδρίαση  το  Δημοτικό  Συμβούλιο  Δήμου Σπάρτης, μετά από την με αριθ. πρωτ.:26954/14-12-2018 έγγραφη  πρόσκληση του Προέδρου αυτού, που δημοσιεύθηκε στον ειδικό χώρο ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα  του Δήμου  και γνωστοποιήθηκε  στο Δήμαρχο, στους δημοτικούς συμβούλους και στους προέδρους  και εκπροσώπους  της δημοτικής κοινότητας και των  τοπικών κοινοτήτων  σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.3852/2010 ΚΑΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ  ΕΞΕΔΩΣΕ  ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ σχετικά με τον επιχειρούμενο επανασχεδιασμό του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου:

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ
- Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του  στην πρόταση της  Επιστημονικής  Επιτροπής Γαβρόγλου με αντικείμενο τον επανασχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των πανεπιστημιακών τμημάτων, που λειτουργούν στη Σπάρτη. Πρόταση, που έγινε χωρίς σχέδιο, χωρίς ακαδημαϊκό  στόχο και αναστάτωσε  την τοπική κοινωνία.
- Ανυποχώρητα εμμένει και παραμένει σταθερό  στην ομόφωνη θέση του   η οποία διατυπώθηκε  στη σύσκεψη  των θεσμικών φορέων- ενεργών  πολιτών,  που πραγματοποιήθηκε  στις 30 Νοεμβρίου  2018 στο Διοικητήριο με πρωτοβουλία  της κας Αντιπεριφερειάρχη, να μην μετακινηθεί  δηλαδή κανένα  από τα ανωτέρω πανεπιστημιακά  τμήματα,  που λειτουργούν  στην πόλη της Σπάρτης, όπως προβλέπει η πρόταση της Επιστημονικής Επιτροπής.
- Η Σπάρτη, προκειμένου να στηρίξει το Πανεπιστήμιο  Πελοποννήσου  και τις συγκεκριμένες σχολές, έχει διαθέσει σημαντικούς πόρους και έχει δημιουργήσει υποδομές πρότυπα, που εκτός των συγκεκριμένων τμημάτων, που λειτουργούν, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν και άλλες σχολές, που χρειάζονται  για την ανάπτυξη  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
- Καλεί τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να μην προχωρήσει σε βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες και να καθοριστεί άμεσα το ραντεβού, που έχει ζητηθεί  από τους φορείς  της Λακωνίας.
- Η ηγεσία του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να αφουγκραστεί την αγωνία  και τη θέληση της Τοπικής Κοινωνίας και να εξασφαλίσει  την απρόσκοπτη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην πόλη μας αυξάνοντας την κρατική επιχορήγηση. Να σταματήσουν   άμεσα οι οποιεσδήποτε συζητήσεις  για αποσπασματικές  μεταβολές, που χωρίς στρατηγική και κατεύθυνση υποβαθμίζουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση  στη χώρα μας. Ιδιαίτερα τώρα  που η χώρα και η ελληνική κοινωνία  περνά την μεγαλύτερη  δοκιμασία, η διέξοδος από την κρίση, θα έλθει μέσα από την Παιδεία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
- Καλεί τους φορείς  και τους πολίτες του Δήμου και ολόκληρης της Λακωνίας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή  30 Δεκεμβρίου 2018  και ώρα 11.00, στο πάρκο  “ΟΤΕ”, διεκδικώντας την παραμονή  των υπαρχόντων αλλά και λειτουργία νέων Πανεπιστημιακών  Τμημάτων  στη Σπάρτη.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα