Θερινό σχολείο στο Ιερό Αμυκλαίου Απόλλωνος

«Ανασκαφικές τεχνικές, πρώτα σωστικά μέτρα & προληπτική συντήρηση»

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος 2019 10:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θερινό σχολείο στο Ιερό Αμυκλαίου Απόλλωνος

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας (ΤΑΒΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν για πρώτη φορά από κοινού, το θερινό σχολείο με θέμα «Ανασκαφικές τεχνικές, πρώτα σωστικά μέτρα & προληπτική συντήρηση». Το σχολείο θα διεξαχθεί από 8 έως 12 Ιουλίου 2019 στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού  Αμυκλαίου Απόλλωνος στην Αγ. Κυριακή Δ. Σπάρτης.

Διοργάνωση και διδασκαλία
- Επικ. Καθ. Σταύρος Βλίζος, διευθυντής συστηματικής ανασκαφής Αμυκλαίου και Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας-Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
- Επικ. Καθ. Χρήστος Καρύδης και Επικ. Καθ. Παναγιώτα Μαντή, Τμήμα Περιβάλλοντος, Κατεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης- Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους προγραμμάτων αρχαιολογίας, συντήρησης έργων τέχνης & αρχαιοτήτων, μουσειολογίας, αρχιτεκτονικής και διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην ενεργή ανασκαφή του Αρχαίου Αμυκλαίου, σε ένα από τα σημαντικότερα ιερά της Αρχαίας Σπάρτης.

Ο σκοπός
Σκοπός του θερινού σχολείου είναι να διδάξει τους ενδιαφερόμενους σύγχρονες τεχνικές ανασκαφής, τεκμηρίωσης και διάσωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, μέσα στην ανασκαφή. Το πρόγραμμα καλύπτει όλο το εύρος εργασιών που λαμβάνουν μέρος σε μία ανασκαφή, και συμπεριλαμβάνει  σύγχρονες τεχνικές  για την καταγραφή και διατήρηση των αρχιτεκτονικών και των φορητών ευρημάτων. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην κατανόηση με θεωρητικά και πρακτικά μέσα της στρωματογραφίας, της αεροφωτογραφίας μέσω συστήματα drone, άλλες τεχνικές φωτογράφισης, όπως και τεχνικές διάσωσης, αφαίρεσης από το σκάμμα, μεταφοράς και αποθήκευσης φορητών ευρημάτων.

Εγγραφές
Εγγραφές γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 1 Μαΐου 2019. Για την εγγραφή σας απευθυνθείτε στον Επικ. Καθ. Σταύρο Βλίζο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα (ελάχιστος 10)
Πλήρης εγγραφή: 250 ευρώ
Φοιτητική έκπτωση (-20%): 200 ευρώ
Εγγραφή σε μία από τις δύο ενότητες (2,5 ημέρες): 125 ευρώ

Τα δίδακτρα συμμετοχής περιλαμβάνουν όλα τα υλικά, την εκδρομή στον Μυστρά, τη μεταφορά από και προς την ανασκαφή από την Σπάρτη, και καφέ /σνακ στο διάλλειμα της ανασκαφής. Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα ενημερωθούν για την συμμετοχή τους (ή όχι) στο θερινό σχολείο και θα ειδοποιηθούν για τον τρόπο μεταφοράς των διδάκτρων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και  όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε  μέλος στην  ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα