Από Καναδά με… πολλή αγάπη για Πελοπόννησο και Λακωνία

Το δημοσίευμα για «το κόσμημα της ηπειρωτικής Ελλάδας»

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2019 07:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από Καναδά με… πολλή αγάπη για Πελοπόννησο και Λακωνία

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρεται στην Πελοπόννησο η καναδική εφημερίδα L' Express, όπως διαβάζουμε σε αφιέρωμα του athensvoice.gr.

Συγκεκριμένα:

Τα σχόλια είναι διθυραμβικά, με το οδοιπορικό να περνά από Σπάρτη, Μονεμβασιά, Μυστρά, Σπήλαια Διρού και Ισθμό της Κορίνθου. Στο αποθεωτικό άρθρο της η Πελοπόννησος χαρακτηρίζεται «κόσμημα της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Η Σπάρτη παρουσιάζεται ως μια «σύγχρονη πόλη 18.000 κατοίκων», με πλούσια ιστορία.

«Στην αρχαία Ελλάδα ήταν από τις ισχυρές πόλεις, στο ίδιο επίπεδο με την Αθήνα. Ήταν η μόνη που δεν ήταν περιτριγυρισμένη από τείχη, φανερώνοντας  την απόλυτη εμπιστοσύνη της πόλης στον στρατό της. Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τα ερείπια της αρχαίας πόλης και ιδιαίτερα του θεάτρου της» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ακολουθεί ο Μυστράς, «που δεσπόζει στην κοιλάδα (του Ευρώτα) προσφέροντας μαγευτική θέα». Στα βυζαντινά χρόνια θεωρείτο επί πολλά χρόνια ως καρδιά της Πελοποννήσου και «δεύτερη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας μετά την Κωνσταντινούπολη». Πλέον, περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Σειρά παίρνει η Μονεμβασιά, «το Γιβραλτάρ της Ανατολής... ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, σμιλεμένο στο βράχο... και αναμφίβολα ένα από τα πιο μοναδικά τοπία ολόκληρης της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Αποθεωτικά και τα σχόλια για τα Σπήλαια Διρού, «μια εξαιρετική τοποθεσία, που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιστρέψουν στη νεολιθική εποχή μέσα σε λίγα λεπτά», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ξενάγηση του L’ Express στην Πελοπόννησο καταλήγει στη Διώρυγα της Κορίνθου, με το σχόλιο: «Μην την ξεχάσετε».

sparti 1

sparte23 0

express 2

gibraltar2342

με πληροφορίες-φωτο από athensvoice.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti