Ιδρύθηκε Ένωση Εκπαιδευτών Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

Αντιπρόεδρος ο πρόεδρος Ξενοδόχων Λακωνίας Δ. Πολλάλης

Παρασκευή, 31 Μάιος 2019 12:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ιδρύθηκε Ένωση Εκπαιδευτών Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης

Ένωση Επιστημόνων Εκπαιδευτών Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (EETEΚ) ιδρύθηκε από εκπαιδευτικούς των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού (πρώην ΣΤΕ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ) και  εκπρόσωπους-στελέχη  θεσμών-φορέων του ευρύτερου τουριστικού τομέα.

Σκοπός  της  Ένωσης είναι η με κάθε τρόπο και μέσο συνεισφορά της στην ανάπτυξη  και αναβάθμιση  της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στην υποβολή προτάσεων εκπαιδευτικής πολιτικής, καθώς και προτάσεων για την δημιουργία ειδικοτήτων και αντίστοιχων εκπαιδευτικών προγραμμάτων με απώτερο  στόχο την υποστήριξη των Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού σε όλα τα επίπεδα με στόχο την αναβάθμιση  της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επίσης, η ανάπτυξη ερευνητικών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της διεπιστημονικής συνεργασίας με προσανατολισμό την ικανοποίηση των αναγκών  της κοινωνίας και της τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα. Ακόμα, η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε φορείς και άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αρχικής και της δια βίου Τουριστικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και η συνεργασία με άλλα συναφή σωματεία, ενώσεις, επιστημονικούς συλλόγους, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς με ανάλογους σκοπούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τέλος, σκοπός είναι η προώθηση και προάσπιση των επιστημονικών, εκπαιδευτικών, επαγγελματικών ενδιαφερόντων των μελών.

Όπως αναφέρουν οι ιδρυτές της Ένωσης, «ο πρωταρχικός λόγος που μας οδήγησε στη δημιουργία της EETEΚ ήταν ότι τα τελευταία χρόνια στην Τουριστική Ελλάδα γίνονται αποσπασματικές, επιμέρους και απεγνωσμένες προσπάθειες στην προσαρμογή των νέων δεδομένων που δημιουργούνται σε σχέση με την τουριστική ζήτηση και τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις, που πολλές φορές ή παραμελούνται ή αφαιρούνται σκοπίμως από τη φιλοσοφία αυτή.

Συμπερασματικά, διαπιστώνεται ότι ο προορισμός Ελλάδα, προωθείται με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα ο εν δυνάμει επισκέπτης να μην τον αναγνωρίζει σαν κάτι το διαφορετικό, προκειμένου να τον επιλέξει.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι χρειάζεται άμεση ενεργοποίηση, αυτή την φορά με σωστούς χειρισμούς, στοχεύοντας στην υποδειγματική ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, έτσι ώστε το τουριστικό μας προϊόν να αποκτήσει μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την επικράτεια αλλά και την τοπική κοινωνία να έχει εξέχοντα ηγετικό και πρωταγωνιστικό ρόλο. Γιατί ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας.

Το ΔΣ της Ένωσης, μετά τις νόμιμες  αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε σε σώμα, ως εξής:
Πρόεδρος, Δημήτρης Σούκουλης
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Ε. Πολλάλης - πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, α’ αντιπρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής ΞΕΕ, μέλος ΔΣ ΠΟΞ (ταμίας)
Γενικός γραμματέας: Γεώργιος Νιάκας
Ταμίας: Μαρία Παπαδάκη
Α’ μέλος: Χρήστος Κακαρούγκας
Β’ μέλος: Γεωργία Παλλαντά
Γ’ μέλος: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti