Τρείς ειδικότητες θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σπάρτης

Πέμπτη, 06 Ιούνιος 2019 08:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τρείς ειδικότητες θα λειτουργήσουν στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σπάρτης

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στην Επαγγελματική Σχολή του ΟΑΕΔ Σπάρτης, που εδρεύει στο Παρόρι, θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες: 1. Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, 2. Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ (Πληροφορική), 3. Τεχνίτες Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου

Στις ΕΠΑΣ παρέχονται: 1. Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, 2.Απαραίτητα βιβλία-βοηθήματα, 3. Έμπειρο και άρτια καταρτισμένο Εκπαιδευτικό προσωπικό, μόνιμο και έκτακτο. 4. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται (22 Ευρώ ) και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών, 5. Σπουδαστική άδεια, μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές, 6. Επίδομα στέγασης και σίτισης, σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις, 7. Αναβολή Στράτευσης.
Οι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας έχουν τη δυνατότητα: α)Άμεσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας με την απόκτηση πτυχίου το οποίο αντιστοιχεί στο επίπεδο επαγγελματικών προσόντων 4, β) Εγγραφής στην Β’ Τάξη Επαγγελματικού Λυκείου. Δικαίωμα εγγραφής στην Α ́ τάξη έχουν, νέοι και νέες, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης και: i) Κατέχουν ενδεικτικό τουλάχιστον Α’ Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ή είναι κάτοχοι Απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή πτυχίου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑ.Σ, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας, ii) Έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 έως 2003.

Εγγραφές πραγματοποιούνται στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Σπάρτης (Παρόρι) κατά τις ώρες 08:00 - 12:00. Τηλ. επικοινωνίας: 27310 82270 και e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα