Τουριστικά «δίχτυα» στη Ρουμανία

Αντιπροσωπεία από τη βαλκανική χώρα επισκέφθηκε την Πελοπόννησο

Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2019 09:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τουριστικά «δίχτυα» στη Ρουμανία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι γνωριμίας και εξοικείωσης (FamTrip) με την Πελοπόννησο, στο οποίο συμμετείχαν 26 τουριστικοί πράκτορες και δύο τουριστικοί δημοσιογράφοι από τη Ρουμανία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το σύνολο της ρουμανικής τουριστικής αγοράς. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο διάστημα από 8 έως 12 Ιουνίου,  με τη βοήθεια του ΕΟΤ Ρουμανίας, την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και την συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ).

Κατά τη διάρκεια του FamTrip, οι προσκεκλημένοι Ρουμάνοι τουριστικοί πράκτορες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξεχωριστά σημεία της Πελοποννήσου, ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώθηκε workshop (εργαστήρι) στο ξενοδοχείο “Philoxenia-Grecotel” της Καλαμάτας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ενώσεων και συλλόγων τουριστικών καταλυμάτων από όλη την Πελοπόννησο. Στη συνάντηση εργασίας, μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Ανατολικής  Αρκαδίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας της Ένωσης Ξενοδοχείων Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου, εκπρόσωπος της Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ, εκπρόσωπος της εταιρείας Fishing Trips και άλλοι. Οι  συμμετέχοντες φορείς, μέσω ειδικών παρουσιάσεων, ανέδειξαν κρυφές γωνιές της Πελοποννήσου,  προώθησαν το τουριστικό προϊόν της περιοχής τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες για τις ιδιαίτερες ανάγκες της ρουμανικής αγοράς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρουσιάσεις θεματικού τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων τουριστικών καταλυμάτων, όπου έγινε ιδιαίτερη μνεία  σε ανερχόμενους προορισμούς της Πελοποννήσου όπως οι περιοχές της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία, της Κορινθίας, της Λακωνίας  αλλά και σε θεματικές μορφές  τουρισμού (πεζοπορικά μονοπάτια-Menalon Trail,  Fishing Trips, αναρριχητικό τουρισμό, δραστηριότητες άθλησης και περιπέτειας, θρησκευτικό τουρισμό κ.α.). Παράλληλα, επιχειρηματίες του τουρισμού, που παρακολούθησαν το workshop είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους τουριστικούς πράκτορες και να προωθήσουν το προϊόν τους μέσω ειδικών προσφορών.

Στο workshop, χαιρετισμό απεύθυναν, ως συνδιοργανωτές, ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος και ο δ/ντής Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Κων/νος Ψυχάρης.  Ο κ. Μαρινάκος επεσήμανε ότι «συνεχίζουμε όλοι μαζί οι εμπλεκόμενοι φορείς τις στοχευμένες δράσεις  για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Τα τελευταία χρόνια τόσο ως ΤΟΠ όσο και ως τοπικές Ενώσεις Ξενοδόχων, έχουμε οργανώσει έναν αξιόλογο αριθμό FamTrips, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κάποια από αυτά. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό προς την κατεύθυνση αυτή, καθότι τα ταξίδια εξοικείωσης αποτελούν από τις πλέον δυναμικές ενέργειες προώθησης του τουριστικού προϊόντος ενός προορισμού. Μέσω της βιωματικής εμπειρίας, επιτυγχάνεται μια σημαντική επικοινωνιακή διείσδυση στις αγορές-στόχους, όπως αυτή της Ρουμανίας,  μια χώρα η οποία επιδεικνύει ένα υψηλό ενδιαφέρον για την περιοχή μας τα τελευταία χρόνια».

Τα σχόλια των μελών της αποστολής, καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, ήταν πολύ θετικά για τους προορισμούς της Πελοποννήσου και για τους ανθρώπους της. Εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τον φυσικό  και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, τις παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά και τη φιλοξενία των κατοίκων.

Τα μέλη της αποστολής είχαν παράλληλα την ευκαιρία να επισκεφτούν ξεχωριστές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο και να γευθούν αγνά τοπικά προϊόντα της πελοποννησιακής γης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti