Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ενώνει τις δυνάμεις του με την Google

Τρίτη, 02 Ιούλιος 2019 15:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ενώνει τις δυνάμεις του με την Google

To Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε τη σύζευξη των δυνάμεων του με την Google για τον CapsuleT-Travel & Hospitality Accelerator, τον πρώτο ελληνικό επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google θα διαθέσουν την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, στην κοινή χρήση των καλύτερων πρακτικών, στη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων, σε σχετικές ομιλίες και στην οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες, σε κάθε κύκλο-μέρος του προγράμματος του επιταχυντή.

Σημειώνεται, επίσης, πως η Google θα προσφέρει στην ομάδα που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα του CapsuleT με την υψηλότερη βαθμολογία (κατά την τελική αξιολόγηση) μία επίσκεψη στο Google Campus που λαμβάνει χώρα στα γραφεία της εταιρείας στη Βαρσοβία.
Υπογραμμίζεται ότι, η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί σημαντικό πυλώνα του προγράμματος και των δράσεων του επιταχυντή, ο οποίος άλλωστε επιδιώκει να φέρει σε μία «κοινή ομπρέλα» εταιρείες που καινοτομούν τόσο στο χώρο της τεχνολογίας, όσο και στο χώρο του τουρισμού.

Για την εν λόγω συνεργασία ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος δήλωσε ότι: «Χαιρετίζουμε τη νέα αυτή συνεργασία του ΞΕΕ με ιδιαίτερο  ενθουσιασμό εφόσον αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ψηφιακής τεχνολογίας για όλους και ιδιαίτερα για τον κλάδο του τουρισμού. Μέσα από τέτοιου είδους συνέργειες επιτυγχάνεται ουσιαστική στήριξη σε νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν και τον πυρήνα αυτής της ψηφιακής μεταμόρφωσης. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα του επιταχυντή CapsuleT, δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να μοιραστούν  βέλτιστες πρακτικές γύρω από την καινοτομία και σημαντικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και καθοδήγησης από μέντορες, με απώτερο στόχο την διασφάλιση περισσότερων ευκαιριών υψηλής τεχνολογίας σε όλους».

Υποβολή δηλώσεων
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιουλίου 2019 και απευθύνεται αποκλειστικά σε τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού. Η διάρκεια του προγράμματος επιτάχυνσης του 1ου κύκλου θα είναι 3 μήνες, από Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο 2019. Το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring), ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι τοπικές εκδηλώσεις, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups), επισκέψεις σε χώρους του κλάδου, αλλά και δραστηριότητες δικτύωσης. Επιπλέον, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης και δικτύωσης, συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις και αντιπροσωπείες στο εξωτερικό- αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο-κλειδί του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν οι ελληνικές ομάδες με τον υπόλοιπο κόσμο. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους).

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσετε και να κάνετε την αίτησή σας στο www.capsuletaccelerator.gr προκειμένου να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών