Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Δεν αλλάζει το ωράριο λειτουργίας

Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2019 17:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν πρόκειται να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, τα οποία θα εξακολουθούν να ανοίγουν στις 8:15΄ το πρωί. Κι αυτό, καθώς ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, είχε γνωστοποιήσει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξεκινούν τα μαθήματα στις 9:00.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών