Αγωνία τέλος! Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Χωρίς ονομαστικά στοιχεία η ανάρτηση των αποτελεσμάτων

Τρίτη, 27 Αύγουστος 2019 12:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αγωνία τέλος! Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η ημέρα που περίμεναν με ανυπομονησία χιλιάδες υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων ήρθε την Τρίτη (27/8), καθώς ανακοινώθηκαν οι Βάσεις 2019 για την εισαγωγή στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η πτώση στις φετινές βάσεις, καθώς υπήρξαν σχολές στις οποίες οι εισακτέοι μπαίνουν έχοντας μέσο όρο 3 στη βαθμολογία τους, ενώ η μεγαλύτερη πτώση που καταγράφηκε σε σχολή ήταν 4.700 μόρια! Αρκετά ήταν και τα τμήματα, όπου οι υποψήφιοι εισήχθησαν με βάση κάτω του 5.

Αισθητή ήταν η πτώση και στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Σπάρτης, που ξεπέρασε τις 3.000 μόρια, ενώ τους πρώτους τους φοιτητές θα υποδεχθούν τα  νεοσύστατα Τμήματα Φυσικοθεραπείας και Ψηφιακών Συστημάτων (σσ συγχωνεύτηκε το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ). Πάνω από 3.000 μόρια υποχώρησε και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το οποίο φέτος θα λειτουργεί στην Τρίπολη, ύστερα από την απόφαση απομάκρυνσής του από τη Σπάρτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της πλατφόρμας https://results.it.minedu.gov.gr/ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Παράλληλα, τα αποτελέσματα στάλθηκαν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Όπως έχει ήδη διευκρινιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα έχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης, το πρωί της Τρίτης ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα αποτελέσματα αυτά είναι ανηρτημένα στην ίδια πλατφόρμα, των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δείτε τις Βάσεις 2019 εδώ
Δείτε συγκριτικά στοιχεία των Βάσεων εδώ

Διαβάστε αύριο στο lakonikos.gr ρεπορτάζ για τις βάσεις και τον αριθμό εισακτέων στα τμήματα ΑΕΙ της Σπάρτης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα