Σε υπουργούς για θέματα της Πελοποννήσου ο Π. Νίκας (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2019 17:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε υπουργούς για θέματα της Πελοποννήσου ο Π. Νίκας (ΦΩΤΟ)

Συναντήσεις στα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Εθνικής Άμυνας για θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε την Πέμπτη (29/8) ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

 Ειδικότερα, ο κ. Νίκας είχε τετ-α-τετ με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τον οποίο συζήτησε για θέματα που αναφέρονται στις υποδομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το επαρχιακό οδικό δίκτυο, το εθνικό οδικό δίκτυο και η εξέλιξη των μελετών του υπουργείου που αφορούν σε έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακόμη, επί τάπητος τέθηκε η επαναλειτουργία του τραίνου, η επαναφορά του προγράμματος «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ» (που αφορά τη συγκοινωνία σε άγονες γραμμές), η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου και του λιμένα Καλαμάτας και ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη. Σύντομα, αναμένεται να υπάρξει και νέα συνάντηση, παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνέχεια, ο νέος περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνη Οικονόμου, ενώ είχε επικοινωνία και με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, με αντικείμενο την άμεση παραχώρηση στην Περιφέρεια, μέρους των στρατοπέδων Τρίπολης, Κορίνθου και Ναυπλίου, για την ανακατασκευή τους, προκειμένου να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν εκεί υπηρεσίες της Περιφέρειας. «Συμφωνήσαμε την επόμενη βδομάδα να κατατεθεί γραπτά από την Περιφέρεια το σχετικό αίτημα παραχώρησης. Να σημειωθεί ότι είναι κυβερνητική βούληση η στέγαση υπηρεσιών σε εγκαταστάσεις του δημοσίου για την εξοικονόμηση πόρων», δήλωσε ο κ. Νίκας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα