Με αλλαγή σκυτάλης ξεκίνησε η νέα εποχή στον Δήμο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Ο Ευ. Βαλιώτης παρέδωσε στον Π. Δούκα σε ειδική τελετή στο δημαρχείο Σπάρτης

Δευτέρα, 02 Σεπτέμβριος 2019 15:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με αλλαγή σκυτάλης ξεκίνησε η νέα εποχή στον Δήμο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Η νέα περίοδος ξεκίνησε στον Δήμο Σπάρτης, με την τελετή παράδοσης - παραλαβής από την απερχόμενη στη νέα Δημοτική Αρχή Σπάρτης, που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 31/8/2019 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Βαγγέλης Βαλιώτης παρέδωσε και τυπικά τα σκήπτρα στον νέο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής κ. Πέτρο Δούκα, παρουσία παλαιών και νέων δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις.

Βαλιώτης: «Παραδίδουμε έναν δήμο
σε υψηλό επίπεδο με άριστες προοπτικές»
Αποχωρώντας από το αξίωμα του δημάρχου, το οποίο υπηρέτησε την τελευταία πενταετία, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, ο Eυ. Βαλιώτης ανέφερε: «Παραδίδουμε στη νέα Δημοτική Αρχή έναν δήμο, που λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο και διαθέτει άριστες προοπτικές. Έναν δήμο υγιή, χωρίς οικονομικές δεσμεύσεις και με δυναμική. Υλοποιήσαμε έργα και παρεμβάσεις εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες ζωής για τους δημότες μας.

Με προτεραιότητα τα σχολεία μας, την ύδρευση, την αποχέτευση, την αγροτική και δημοτική οδοποιία, τα αντιπλημμυρικά έργα, τη βελτίωση υποδομών, τη βελτίωση φωτισμού, την προβολή του Δήμου και την πραγματοποίηση αναβαθμισμένων  εκδηλώσεων.

Βασιζόμενοι κυρίως στη συμμετοχή του δικού μας δυναμικού. Πάνω από 500 συμβάσεις στόχευαν στα παραπάνω.

Καταφέραμε να εντάξουμε και αρχίζουν τώρα να υλοποιούνται ή να βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης ή συμβασιοποίησης έργα 30.000.000 €.

Αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, σε μια περίοδο  που η χώρα μας βρισκόταν στην μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση, έχοντας φτάσει στα όρια της φτώχειας. Στόχος μας ήταν να βοηθήσουμε κυρίως τις ομάδες  των δημοτών μας, που είχαν ανάγκη, λειτουργώντας ένα δίκτυο αλληλεγγύης. Χωρίς αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη, αλλά μειώνοντας ορισμένα από αυτά κ.λ.π.

Όλα αυτά τα καταφέραμε βασιζόμενοι στους υπαλλήλους του Δήμου μας και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό».

Απευθυνόμενος στον Π. Δούκα, ο Ευ. Βαλιώτης πρόσθεσε: «Κύριε Δήμαρχε να είστε βέβαιος, ότι διαθέτουμε προσωπικό έμπειρο, προσωπικό με διάθεση για προσφορά  υπερβάλλοντας εαυτούς. Αλλά αρκετά μειωμένο για να μπορέσει να ανταπεξέλθει  σε αυτά που απαιτούν οι καινούργιες συνθήκες. Στους εθελοντές ενεργούς δημότες, συλλόγους κ.λ.π. που μας βοήθησαν. Στη συνεργασία που αναπτύξαμε μεταξύ μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεργασία με Περιφέρεια και τη Κυβέρνηση.

Σας παραδίδουμε σήμερα απολογιστικά στοιχεία και προτάσεις που συνέταξαν οι διευθύνσεις, θεωρώντας ότι θα αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα του δήμου μας.

Μετά από αυτές θα διαπιστώσετε τις προτεραιότητες που πρέπει να τρέξουμε, για μην χαθούν πόροι.

Για να αντιμετωπίσουμε άμεσα προβλήματα. Επιγραμματικά σας αναφέρω:
- Διαχείριση απορριμμάτων
- Διαχείριση αδέσποτων ζώων
- Ηλεκτροφωτισμός
- Έργα που άμεσα πρέπει να υλοποιηθούν
Σας παραδίνουμε το δήμο μας με 10.000.000 χρηματικό υπόλοιπο.

Κύριε Δήμαρχε,
Εμείς σαν απερχόμενη διοίκηση αλλά και σαν παράταξη θα στηρίξουμε ότι θετικό γίνεται για την πόλη διαθέτοντας την εμπειρία μας και  την προσωπική μας παρουσία σε όλες τις δράσεις του Δήμου.

Θα συμμετέχουμε και εμείς στο μερίδιο που μας αναλογεί για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Τελειώνοντας:
Ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμη φορά τους συμπολίτες μας που μας στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους, οι οποίοι είναι γνώστες, ένθερμοι υποστηρικτές  και  άοκνοι εργάτες για το καλό και την ανάπτυξη του Δήμου μας απ’ άκρη σ’ άκρη.

Παραδίδω  τα κλειδιά του δήμου στον νέο δήμαρχο και του εύχομαι κάθε επιτυχία.

Ευχαριστώ τους προϊσταμένους όλων των υπηρεσιών για τη συνεργασία που υπήρξε και δηλώνω ότι θα σταθώ δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν, στη νέα θητεία».

Είμαι σίγουρος ότι η δουλειά των τελευταίων πέντε ετών θα αξιοποιηθεί  παραγωγικά. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα από το ανώτερο αξίωμα τον ιστορικό μας Δήμο».

Δούκας: «Οι αρχηγοί των παρατάξεων
να νιώσουν συνδήμαρχοι»
Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Π. Δούκας έπλεξε το εγκώμιο του Ευ. Βαλιώτης, αναφέροντας: «Αγαπητέ Βαγγέλη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ και για την προσφορά σου στον δήμο. Έχεις κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια πολύ χρηστή διοίκηση των δημοτικών δαπανών και χαιρόμαστε που παραλαμβάνουμε από σένα τη Δημοτική Αρχή. Προσβλέπω σε πολύ στενή συνεργασία και με σένα προσωπικά και με τους συνεργάτες σου. Θέλω να ξέρεις ότι τα κλειδιά του δήμου θα τα έχουμε μαζί. Δεν θέλω να κάνω καμία διάκριση και για τους αρχηγούς των συνδυασμών και για τους δημοτικούς συμβούλους. Ό,τι ήταν να γίνει προεκλογικά, έγινε, και πραγματικά τώρα θέλω να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της Σπάρτης».
Ο κ. Δούκας εστίασε στα θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, αναφέρθηκε στην επέτειο 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών (σσ θα εορταστεί το 2020), την οποία χαρακτήρισε «φλέβα χρυσού που δεν έχουμε αξιοποιήσει και δεν έχουμε καταλάβει τι σημαίνει για την τουριστική και εμπορική κίνηση της πόλης. Είναι χρέος μας να αναδείξουμε αυτό το brand name που λέγεται Σπάρτη, όχι μόνο επειδή είναι υποχρέωσή μας, αλλά γιατί μπορούμε να έχουμε άμεσα, απτά οικονομικά οφέλη». Ακόμα, ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι «θέλω να σπρώξουμε πολύ το θέμα του εθελοντισμού. Έχουμε εκατοντάδες πρότζεκτ μπροστά μας, που θα χρειαστούν κάμποσοι Σπαρτιάτες να ασχοληθούν με αυτά σε εθελοντική βάση. Για να φέρουμε τον δήμο μας σε περίοπτη θέση, στην οποία δεν βρίσκεται σήμερα. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Αναφορικά με τις δημοτικές υπηρεσίες, ο κ. Δούκας σημείωσε ότι «έχουμε αξιόλογους ανθρώπους που τις υπηρετούν. Θα αναζητήσουμε τρόπους να βελτιωθεί το φρόνημα των στελεχών. Ο καθένας πρέπει να νιώθει ότι είναι ένας μικρός ηγέτης στον χώρο που έχει αναλάβει. Να επιλύει τα προβλήματα των πολιτών με τρόπο γρήγορο και φιλικό. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Όλοι θα προσέξετε τις επόμενες εβδομάδες και θα διαπιστώσετε, ότι είμαστε όλοι μαζί, δεν έχουμε πραγματικά τίποτα να μας χωρίζει. Θέλουμε  οι αρχηγοί των παρατάξεων να νιώσουν κυριολεκτικά συνδήμαρχοι».

Καταλήγοντας, ο Π. Δούκας επεσήμανε ότι «είναι τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν και τις επόμενες εβδομάδες θα ενημερωθείτε για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε».

Στη συνέχεια, μίλησαν ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ Σπάρτης Π. Αργυρόπουλος, καθώς και οι τέως αντιδήμαρχοι Δ. Αποστολάκος, Β. Σκρουμπέλος, Χρ. Πλειώτας, Ι. Μαντζουράνης, Γ. Κονίδης και Ν. Φλώρος. Επίσης, τοποθετήθηκαν η πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης Γ. Γαλανοπούλου, ο πρόεδρος του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας Στ. Αργυρόπουλος και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας. Εκπαίδευσης Δ. Σπάρτης Ν. Δούνιας. Όλοι προέβησαν σε έναν συνοπτικό απολογισμό της θητείας τους και ευχήθηκαν καλή θητεία στη νέα Δημοτική Αρχή.

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης και την παράταξη Αργειτάκου μίλησε ο Ηλίας Κοντάκος και εκ μέρους της ελάσσονος αντιπολίτευσης και την «ΑΝΑΣΑ» ο Π. Κουμουνδούρος, οι οποίοι με τη σειρά τους απηύθυναν ευχές για δημιουργική και επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Ακολούθως, οι Βαγγέλης Βαλιώτης και Πέτρος Δούκας μετέβησαν στα γραφεία του Δήμου Σπάρτης επί της οδού Ευαγγελιστρίας, όπου ο νέος δήμαρχος είχε μια πρώτη γνωριμία με τον χώρο, ενώ παρέλαβε από τον Ευ. Βαλιώτη επίσημα έγγραφα και φακέλους που αφορούν τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.


Φωτο: Χρ. Πετρούλιας, e-sparti.gr (Ν. Κεχαγιάς)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα