Νεοκλής Κρητικός επί λακωνικών ζητημάτων…

Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2019 21:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νεοκλής Κρητικός επί λακωνικών ζητημάτων…

Συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής παραχώρησε την Πέμπτη (5/9) ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Νεοκλής Κρητικός.

Σε ερώτηση για τη δυσκολία προσέλκυσης επενδύσεων στη Λακωνία και τις αναπτυξιακές προοπτικές στον νομό, ο Λάκωνας πολιτικός ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που πραγματικά με πονάει, γιατί ζω όλα τα χρόνια στη Λακωνία. Ως επί το πλείστον είναι ένας γεωργικός και τουριστικός νομός με μεγάλη πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι αναπτυξιακό όσον αφορά στη βιομηχανία, είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Είναι κάτι που μας καίει πάρα-πάρα πολύ», ενώ πρόσθεσε ότι «σκοπός για εμάς, που είμαστε εκπρόσωποι του λαού, δεν είναι να μεταφέρουμε τα προβλήματα, είναι να μεταφέρουμε τα προβλήματα, δίνοντας λύσεις, να μην ακολουθούμε τα προβλήματα, πρέπει να τα προλαβαίνουμε…»

Αναφορικά με την κατάσταση που παρουσιάζουν οι οδικοί άξονες, ο Ν. Κρητικός ισχυρίστηκε ότι «η Λακωνία έχει το μεγαλύτερο και πολύ δύσκολο οδικό δίκτυο», προσθέτοντας ότι «πολιτισμός στον τόπο μας, έρχεται μόνο με τους δρόμους».

Ως προς τις προτεραιότητες του, επεσήμανε ότι το πρώτο θέμα που θα κινήσει ο ίδιος στη Λακωνία είναι η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Υγείας. «Στόχος μας είναι οι δύο νοσηλευτικές μονάδες Υγείας, των Μολάων -σε μια περιοχή που “βουλιάζει” από τουρισμό- και της Σπάρτης να αναπτυχθούν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό», ενώ συμπλήρωσε ότι απαιτείται «διαχείριση της γρήγορης διακομιδής, με ένα ΕΚΑΒ που θα μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες».

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και ο τομέας της Γεωργίας, με τον κ. Κρητικό να κάνει λόγο για ανάγκη πολιτικών στήριξης προϊόντων, όπως οι ελιές, το λάδι και το πορτοκάλι «που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο βουλευτής άνοιξε και τον φάκελο Παιδεία, αναφερόμενος ειδικότερα στα τμήματα προσανατολισμού στη Β’ και Γ’ Λυκείου. «Έχουμε ένα πρόβλημα όσον αφορά στα σχολεία, γιατί δεν συμπληρώνονται τα τμήματα», παρατήρησε, απευθύνοντας παράλληλα «παράκληση στην κ. Κεραμέως να συνεχιστεί το υπάρχον καθεστώς για να μην υποφέρουν ούτε οι οικογένειες, ούτε οι εκπαιδευτικοί μέχρι να βρούμε το χρόνο να διορθώσουμε αγκυλώσεις που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα