«Άνοιγμα» στην Κίνα επιδιώκει ο Π. Νίκας (ΦΩΤΟ)

Στους τομείς του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων

Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2019 18:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άνοιγμα» στην Κίνα επιδιώκει ο Π. Νίκας (ΦΩΤΟ)

Οι πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές, οι δυνατότητες για επενδύσεις, καθώς και η δυνατότητα εξαγωγών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Τρίτη, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με αντιπροσωπεία της κινεζικής επαρχίας Φουτζιάν.

Στη συζήτηση που διεξήχθη έγινε αναφορά στην επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μεταξύ των δύο περιοχών, τονίζοντας τον μνημειακό πλούτο της Περιφέρειας και υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που έχει αναληφθεί για την εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Νίκας εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση εμπορικών ανταλλαγών με την επαρχία Φουτζιάν, κυρίως όσον αφορά στα σημαντικότερα προϊόντα της περιφέρειας όπως το ελαιόλαδο, καθώς και το κρασί. Επιπλέον, κάλεσε τους Κινέζους να αξιοποιήσουν τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν και να εξετάσουν τη δυνατότητα για επενδύσεις στην Περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο Κινέζος αξιωματούχος Λιανγκ Tσιανγιόνγκ -μέλος της επιτροπής διακυβέρνησης της Επαρχίας- σημείωσε ότι η περιοχή της χώρας του, την οποία εκπροσωπεί, έχει εστιάσει, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην εξωστρέφεια. Δήλωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως τα συμπεράσματα της συνάντησης και απηύθυνε πρόσκληση στα στελέχη της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου να επισκεφθούν την Φουτζιάν, τον επόμενο χρόνο. Σημειώνεται, ότι η επαρχία Φουτζιάν της Κίνας αριθμεί περί τους 40.000.000 κατοίκους.Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα