Μανιάτες υπέρ των αιολικών πάρκων

Η θέση δύο κατοίκων της περιοχής

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 14:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μανιάτες υπέρ των αιολικών πάρκων

Μια διαφορετική θέση και άποψη για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές της Μάνης, εκφράζουν οι κκ Παναγιώτης Μιχαλακάκος και Δικαίος Παντελεάκης. Σε αντίθεση με εκείνους που εναντιώνονται στο έργο, οι δύο κάτοικοι της Μάνης -μέσω επιστολών τους που δημοσιεύει ο «Λακωνικός Τύπος»- τίθενται υπέρ των αιολικών πάρκων, καθώς ισχυρίζονται ότι οι δρόμοι που διανοίγονται για τις ανάγκες του έργου στις ορεινές περιοχές της Μάνης θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων, όπως η κτηνοτροφία.

Μιχαλακάκος: «Ο δρόμος για την εγκατάσταση
των αιολικών πάρκων αποτέλεσε ευλογία»
Ειδικότερα, ο Π. Μιχαλακάκος αναφέρει τα εξής: «Επειδή πρόσφατα είδαν και πάλι το φως της δημοσιότητας στον Λακωνικό Τύπο, οι γνωστές καταστροφολογικές αντιρρήσεις της μικρής ομάδας  των συμπατριωτών μας,  που για δικούς τους προσωπικούς λόγους αντιμάχονται την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, σας  καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία.

Είμαι 40 ετών και ασχολούμαι με την κτηνοτροφία από τα 18 μου. Η μονάδα μου έχει 350 ζώα. Για εμάς τους κτηνοτρόφους ο δρόμος που έγινε για την εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων αποτέλεσε ευλογία.

Με τον δρόμο αυτό, που δεν θα γινόταν ποτέ αν δεν υπήρχε αυτό το έργο, αξιοποιήθηκαν περισσότερα από 20.000 στρέμματα γης για κτηνοτροφική χρήση.

Διευκόλυνε την δουλειά μας, διότι μπορούμε εύκολα να ανεβάσουμε νερό και τροφές στα βοσκοτόπια του Σαγγιά, για να φροντίσουμε τα ζώα μας.

Επειδή ανεβαίνω τακτικά στο βουνό έχω εκπλαγεί με την ποιότητα κατασκευής όλου του έργου, με την καθαριότητα-ούτε αποτσίγαρο δεν πετιέται κάτω με την φροντίδα που δείχνουν να μην πειραχτεί τοιχείο, στέρνα, καλύβα και με την ανταπόκριση που έχουν σε όλα τα αιτήματά μας.

Φυσικά με τον δρόμο αυτό φτάνει εύκολα και ο Νόμος στο βουνό και αυτό πιθανόν να ενοχλεί κάποιους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι σοβαροί κτηνοτρόφοι με τον δρόμο αυτό μπορούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους.

Αντί να μοιρολογούμε λοιπόν για το δήθεν κακό που μας βρήκε, προτιμότερο είναι να ανασκουμπωθούμε όλοι, και να κάνουμε καλά την δουλειά  μας.

Αυτό είναι σήμερα η προσφορά που περιμένει η Πατρίδα μας από εμάς. Έτσι είμαστε χρήσιμοι πολίτες.

Μετά τιμής
Παναγιώτης Μιχαλακάκος»

Παντελεάκης: «Ο τόπος μας
δεν προχωράει με τέτοια μυαλά»
Από την πλευρά του ο Δικαίος Παντελεάκης επισημαίνει: «Είμαι 75 χρόνων. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βάμβακα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, όπου και ζω τα τελευταία 27 χρόνια. Γνωρίζω λοιπόν πρόσωπα και πράγματα.

Ξέρω ότι την δεκαετία του 60 κυρίως, μετανάστευσαν στην Γερμανία και στην Αθήνα οι περισσότεροι συμπατριώτες μας από την Βάμβακα, αναζητώντας καλλίτερη ζωή.

Τότε εγκαταλείφθηκαν και τα λιγοστά κτήματα που βρίσκονται στην Κοργόνα και τους Λάκκους της οροσειράς του Σαγγιά. Τα χρόνια κύλησαν.

Μέχρι που έφτασε ο δρόμος των ανεμογεννητριών εκεί, κανένας δεν ασχολείτο με αυτά.

Σήμερα παρατηρώ ότι κάποιοι προσπαθούν να σταματήσουν το έργο για δικούς τους λόγους και κάποιοι άλλοι τους υποστηρίζουν για να το εκμεταλλευτούν πολιτικά εναντίον του Δημάρχου Πέτρου Ανδρεάκου.

Σκέφτομαι ότι ο τόπος μας δεν προχωράει με τέτοια μυαλά.

Σε ό,τι με αφορά χαίρομαι που ο δρόμος μου έδωσε την ευκαιρία να ανεβαίνω στο βουνό των παιδικών μου χρόνων με το αυτοκίνητο και τώρα στα 75 μου χρόνια και ξέρω και πολλούς άλλους συμπατριώτες μας που αισθάνονται όπως εγώ.

Με τιμή
Παντελεάκης Δικαίος»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα