«Ξεσκονίζει» τα οικονομικά της προηγούμενης διοίκησης

Νίκας: «Μπήκα σε ένα άδειο κουφάρι»

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 14:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ξεσκονίζει» τα οικονομικά της προηγούμενης διοίκησης

Στην αποκάλυψη ότι διεξάγεται φορολογικός έλεγχος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα πεπραγμένα της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής, προχώρησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, στη συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοίνωσε τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες.

Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι δεν λειτουργεί ως εισαγγελέας, αλλά -όπως τόνισε χαρακτηριστικά-  «μπήκα σε ένα κουφάρι, σε ένα άδειο κτίριο. Μια άδεια πόρτα βρήκα. Δεν ξέρω ούτε τα τραπεζικά υπόλοιπα. Κάποιος πρέπει να μου πει τι παραλαμβάνω διοικητικά και οικονομικά».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, την έρευνα -που ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα-  έχει αναλάβει μια διεθνής εταιρεία και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί. «Καμία λογική διώξεων, αλλά εντοπισμού σφαλμάτων», επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Εξάλλου, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι συμμετείχε νωρίτερα σε μια «δραματική σύσκεψη» για το ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι διαπιστώθηκε πολύ δύσκολη κατάσταση. «Πρέπει να απενταχθούν κάποια έργα και κάποιος πρέπει να πάρει το κόστος, και θα το πάρουμε εμείς. Είναι κρίσιμο το ζήτημα αυτό, καθώς 293 εκατ. ευρώ δεν έχουν απορροφηθεί. Έργα που έχουν ενταχθεί δεν προχωρούν, επειδή δεν υπάρχουν ώριμες μελέτες και ως το 2021 πρέπει να γίνουν μελέτες για τα 293 εκατ. ευρώ. Θα γίνει ακτινογραφία των ενταγμένων έργων σε κάθε νομό από την επόμενη εβδομάδα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης.

Με πληροφορίες από arcadiaportal.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα