Η Σπάρτη μπορεί να γίνει «έξυπνη»

Παρουσιάστηκαν οι άξονες του σχεδιασμού

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 19:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Σπάρτη μπορεί να γίνει «έξυπνη»

Το σχέδιο του για μια «έξυπνη» πόλη παρουσίασε ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, την Τετάρτη (11/9) το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Με ομιλητές εκπροσώπους από την διεθνούς φήμης εταιρία “GLOBALSAT/TELEUNICOM”, συζητήθηκε διεξοδικά με τους παρευρισκόμενους, η δυνατότητα να υιοθετήσει η Σπάρτη, «έξυπνες» λύσεις. Όπως αναφέρθηκε, τόσο οι τεχνολογίες “Internet of Things”, όσο και τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα προσφέρουν σε δήμους, περιφέρειες κι επιχειρήσεις, τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν προς τους πολίτες, να κάνουν καλύτερη χρήση των πόρων τους και να διευρύνουν τον θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Μέσα από απλά παραδείγματα, παρουσιάστηκαν καινοτόμες παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς, όπως η ηλεκτροδότηση της πόλης, η συγκομιδή των απορριμμάτων, το νευραλγικό θέμα του πάρκινγκ, αλλά και η δυνατότητα εξυπηρέτησης του πολίτη μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών.

Στη σημαντική αυτή συνάντηση, έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης, κκ  Γεωργία Δεδεδήμου, Γεωργία Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου, Μιχάλης Βακαλόπουλος, Θανάσης Καρλαύτης και Χρήστος Κανακάκος. Επίσης, συμμετείχαν ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και τέως δήμαρχος κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλης Τσιγαρίδης, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας κ. Βασίλης Μαυροειδόγγονας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εταιρειών και κάποιοι απλοί πολίτες.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα