Λύματα ξεχείλισαν ξανά στους δρόμους του Γυθείου! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Έντονες αντιδράσεις από πολίτες - Πλημμύρισε ακόμα και ο χώρος της εμποροπανήγυρης

Πέμπτη, 19 Σεπτέμβριος 2019 17:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λύματα ξεχείλισαν ξανά στους δρόμους του Γυθείου! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Για μία ακόμη φορά υπερχείλισαν λύματα στο Γύθειο, αυτή τη φορά το βράδυ της Τετάρτης (18/9), λόγω ζημιάς (σπάσιμο) στον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού στο κέντρο της πόλης. Συνέπεια ήταν να πλημμυρίσουν, ακόμη και οι χώροι όπου λειτουργεί η εμποροπανήγυρη του Γυθείου -και μάλιστα εν ώρα αιχμής- προκαλώντας αντιδράσεις και εκνευρισμό σε εκθέτες και επισκέπτες.

Οι εκθέτες έσπευσαν να καθαρίσουν με σκούπες τους δρόμους από τα απόβλητα, προκειμένου να διασφαλίσουν τα εμπορεύματά τους και να αποτρέψουν τα χειρότερα. Και τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα.

Για αρκετή ώρα επικράτησε αναστάτωση και αφόρητη δυσοσμία στο κέντρο της πόλης, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι, πολλοί από τους εκθέτες της εμποροπανήγυρης (σσ θα διαρκέσει  έως 20/9) σκέφτηκαν, ακόμη και να αποχωρήσουν, λόγω του απρόοπτου συμβάντος.

Από πλευράς Δήμου Αν. Μάνης, εργάτες ξεκίνησαν να καθαρίζουν με την υδροφόρα του δήμου τους δρόμους, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου. Επιπλέον, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση επί του συμβάντος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «ένα σπάσιμο στον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού, επί της οδού Ερμού, στο Γύθειο, σήμερα Τετάρτη 18/09 και περί ώρα 21:30, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δημιούργησε αναστάτωση και έντονη δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Γυθείου».

Το θέαμα ήταν αποκρουστικό και περιγράφεται μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των εγκαινίων (21 Απριλίου 2019) του βιολογικού καθαρισμού Γυθείου είχαν ξεχειλίσει και πάλι λύματα, εκείνη τη φορά στο παραλιακό μέτωπο του Γυθείου (δείτε σχετικό video εδώ).

Ο βιολογικός καθαρισμός του Γυθείου εγκαινιάστηκε πρόσφατα και μάλιστα από πλευράς του Δήμου εγκρίθηκε βάσει απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το σχετικό «πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής καλής εκτέλεσης του έργου» .

Ενδεικτικό είναι σχόλιο δημότη στο facebook σχετικά με το συμβάν: «Αν κάνετε λίγο ζουμ θα δείτε πέρα από το γνωστό πλέον καφετί χρώμα ...και ανθρώπους από το πανηγύρι, να τα μαζεύουν και να φεύγουν... Είμαστε άξιοι, όχι της τύχης μας...Αλλά των επιλογών μας! ΚΡΙΜΑ...2 χρόνια τώρα η ίδια δουλειά και αντί να βρείτε λύση μου κάνετε εγκαίνια για τα μάτια του κόσμου... Τα παιδιά μας να φανταστώ θα μάθουν θέλουν δε θέλουν κολύμπι...Πιθανότατα όχι σε θαλασσινό νερό (ούτε και γλυκό)».

Η ανακοίνωση του Δήμου Αν. Μάνης
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Αν. Μάνης για το περιστατικό έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
ένα σπάσιμο στον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού, επί της οδού Ερμού, στο Γύθειο, την Τετάρτη 18/09 και περί ώρα 21:30, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, δημιούργησε αναστάτωση και έντονη δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Γυθείου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου και της Δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας, για την αποκατάσταση των οδών και πλατειών και τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της εμποροπανήγυρης και τής πόλεως γενικότερα. Να ευχαριστήσουμε επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου και το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου για την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή τους.

Να ενημερώσουμε ότι αύριο Πέμπτη, 19/09, το ρεύμα καθόδου της οδού Ερμού θα παραμείνει κλειστό για την αποκατάσταση της βλάβης που έχει προκληθεί.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας».

Φωτο: Ελ. Λεβετζώνη, Λ. Παραγιάννη, Αντ. Μαρκάκος (FB)
Video: Κ. Δρογκάρη

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα