Πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από χαλάζι σε Σπάρτη και Θεολόγο

Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 18:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από χαλάζι σε Σπάρτη και Θεολόγο

Τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από χαλάζι, που έπληξε καλλιέργειες παραγωγών της Δημοτικής-Τοπικής Κοινότητας Σπαρτιατών στις 11/9/2018 απέστειλε ο ΕΛΓΑ, την Τετάρτη 25/9.

Όπως ενημερώνει ο Δ. Σπάρτης, τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για δέκα ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 7/10/2019. Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παρακάτω προθεσμία των δέκα ημερολογιακών ημερών.

Το χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων έχει οριστεί από 25/9/2019 έως 7/10/2019.

Ο πίνακας αυτός περιέχει μόνο τα αποτελέσματα των επιτόπιων πραγματογνωμοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛΓΑ στα αγροτεμάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές τους. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει την αποζημιώσιμη παραγωγή των ζημιωθέντων αγροτεμαχίων και το ύψος της αποζημίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δημιουργεί δέσμευση στον Οργανισμό για καταβολή αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης είναι:
- η εμπρόθεσμη, υποβολή από τον παραγωγό Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής στην οποία θα αναφέρονται και οι ζημιωθείσες καλλιέργειες.
- η εμπρόθεσμη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ.

Για την περιοχή Θεολόγου
Επίσης, ο ΕΛΓΑ απέστειλε τον πίνακα µε τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από χαλάζι (σσ 11/9/2018) που έπληξε καλλιέργειες παραγωγών της ΤΚ Θεολόγου της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος Δ. Σπάρτης.

Τα πορίσµατα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφεροµένων παραγωγών μέχρι την Πέμπτη 3/10/2019.

Κάθε ενδιαφερόµενος παραγωγός µπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσµατα των πραγµατογνωµοσυνών και όποιος διαφωνεί µε αυτά, µπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίµησης μέσα στην προθεσµία.

Οι αιτήσεις επανεκτίμησης υποβάλλονται στον ανταποκριτή ΕΛΓΑ της Δημ. Ενότητας Οινούντος Θεόδωρο Τσίντολα (Ευαγγελιστρίας 85-87, Σπάρτη, 3ος όροφος, τηλ. 27310-22226  εσωτ. 106) έως 3/10/2019.

Μαζί με την αίτηση επανεκτίμησης καταβάλλονται από τον παραγωγό τα τέλη επανεκτίμησης που ανέρχονται σε 0,10 €/δέντρο.

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος