Συνάντηση Βορίδη με Λάκωνες κτηνοτρόφους

Με πρωτοβουλία Δαβάκη

Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 12:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Βορίδη με Λάκωνες κτηνοτρόφους

Συνάντηση είχαν το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης και οι σύλλογοι των Λακώνων κτηνοτρόφων, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των Λακώνων παραγωγών και έθεσε προς αυτούς αναλυτικά το σχεδιασμό της κυβέρνησης, που στοχεύει στην επίλυσή τους. Αναφέρθηκε στην καταπολέμηση της παράνομης ελληνοποίησης του γάλακτος, στη διασφάλιση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης της φέτας και στην προστασία του ελληνικού κρέατος, προβλήματα που θα αντιμετωπιστούν, όπως είπε, με την αυστηροποίηση των ποινών, με ισχυρότερους μηχανισμούς ελέγχου και νέες παρεμβάσεις στις ενδείξεις των συσκευασιών των προϊόντων.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο ζήτημα των εργατών γης, το οποίο όπως ανέφερε ο υπουργός, εξετάζεται με το συναρμόδιο υπουργό Εργασίας.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Δαβάκης δήλωσε τα ακόλουθα: «Είχαμε σήμερα με το φίλο υπουργό κ. Βορίδη, μια πρώτη επικοινωνία για να συζητήσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τους Λάκωνες κτηνοτρόφους.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώσαμε από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας άριστη γνώση των θεμάτων και βούληση για να γίνουν ουσιώδη και προσεκτικά βήματα, που θα επιλύσουν μεγάλος μέρος των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Προς το σκοπό αυτό επίκεινται νομοθετικές πρωτοβουλίες και μέτρα».

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος