Εγκατάσταση μεταναστών στις Κροκεές;

Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι της περιοχής - Τι αναφέρουν ο δήμαρχος Ευρώτα και ο πρόεδρος της κοινότητας

Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2019 18:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εγκατάσταση μεταναστών στις Κροκεές;

Στους πιθανούς τόπους εγκατάστασης μεταναστών στη Λακωνία προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες και οι εγκαταστάσεις του πρώην Δημοσίου ΚΤΕΟ Κροκεών, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος έρχεται στο προσκήνιο για το ίδιο θέμα, καθώς τον Ιανουάριο του 2018, είχε προταθεί για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας παράνομων αλλοδαπών, χωρίς ωστόσο να ακολουθήσει κάποια ανάλογη εξέλιξη εκείνο το διάστημα.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος τόνισε ότι δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση στον δήμο και τους φορείς, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι «σαφής και αρνητική» η  στάση της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Εξάλλου, σε τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κροκεών, Αλέξανδρος Σταματάκος, αναφέρει: «Το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονα και δημοσιεύεται στο διαδίκτυο ότι επίκειται έλευση και εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο ΚΤΕΟ Κροκεών».

Η μεταφορά μεταναστών στο ΚΤΕΟ Κροκεών, σύμφωνα με τον κ. Σταματάκο, δεν είναι εφικτό να συμβεί διότι:
«1. Το ΚΤΕΟ ως Υπηρεσία θα λειτουργεί ως το τέλος Δεκεμβρίου του 2019,
2. Ο χώρος αυτός δεν πληροί τις προδιαγραφές που χρειάζονται για τη διαμονή προσφύγων,
3. Ο Δήμος Ευρώτα είναι ήδη ένα ανοιχτό HOT SPOT με περίπου 2.000 μετανάστες και δεν δύναται να φιλοξενήσει και άλλους,
4. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ευρώτα για εγκατάσταση προσφύγων στο ΚΤΕΟ».

Στέγαση εθελοντικού
πυροσβεστικού σταθμού
Επιπρόσθετα, ο κ. Σταματάκος υπογραμμίζει: «Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Συμβούλιο Κροκεών σε συνεργασία με τον κ. Δήμαρχο, έχουμε κάνει ενέργειες και αίτημα στην Περιφέρεια για την παραχώρηση του κτιρίου του ΚΤΕΟ για την εγκατάσταση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Κροκεών. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βερούτης σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κροκεών κ. Σταματάκο Αλέξανδρο, την κ. Χρηστάκου Αθηνά, τον κ. Πολολό Παναγιώτη και τον κ. Γραφάκο Κωνσταντίνο (Προϊστάμενο Π.Υ. Γυθείου), μας διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά το αίτημα μας αυτό και θα μας απαντήσει σύντομα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΤΚ Κροκεών.

«Να είστε σίγουροι ότι σε περίπτωση που τυχόν τεθεί θέμα για εγκατάσταση προσφύγων στο ΚΤΕΟ Κροκεών, το Συμβούλιο σύσσωμο θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε να το αποτρέψει», ξεκαθαρίζει ο κ. Σταματάκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα