Στην έκθεση «Philoxenia» συμμετέχει ο Δ. Σπάρτης

Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2019 18:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην έκθεση «Philoxenia» συμμετέχει ο Δ. Σπάρτης

Για 35η χρονιά άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή (8/11), η δίδυμη τουριστική έκθεση «Philoxenia-Hotelia», που διεξάγεται από 8 έως 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Στη φετινή διοργάνωση εκπροσωπούνται όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, καθώς παρούσες είναι και οι 13 περιφέρειες της χώρας και πολλοί δήμοι, αλλά και ένα μεγάλο τμήμα του τουριστικού επιχειρείν. Ανάμεσα σε 540 εκθέτες από 21 χώρες, ο Δήμος Σπάρτης δίνει δυναμικά το «παρών», διαφημίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και ολόκληρου του δήμου. Τον Δ. Σπάρτης εκπροσωπεί ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καπονικολός και άλλα στελέχη του δήμου.

Συνολικά οι δύο εκθέσεις (Philoxenia-Hotelia) υποδέχονται 142 προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, αλλά και πολυπληθείς ομαδικές επισκέψεις από το εξωτερικό. Συνολικά, τα προγραμματισμένα ραντεβού των δύο διοργανώσεων ανέρχονται σε 4.300. Οι εκθέτες της «Philoxenia» προσεγγίζουν τους 382 και της Hotelia είναι περίπου 160.

Οι εκθέτες εκτός από την Ελλάδα προέρχονται από Πολωνία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Φιλιππίνες, Κύπρος, Ουζμπεκιστάν, Μ. Βρετανία, Νεπάλ, Περού, Βοσνία, Τουρκία, Σλοβακία, Σερβία, Αρμενία, Κένυα, Ρωσία, Αλβανία, Τσεχία και Γαλλία.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (10/11).

Στη «Philoxenia» θα παρουσιαστούν 35 τουριστικές start-ups μέσω δύο φορέων: του Digital Greece, πρότζεκτ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Hospitality Accelerator, του πρώτου ελληνικού startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό, που αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι μεμονωμένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες που συμμετέχουν στο B2b Programme – Hosted Buyers της «Philoxenia» είναι 100 κορυφαίοι Tour Operators από 37 χώρες. Τα 3.800 προγραμματισμένα ραντεβού επισκεπτών και εκθετών θεωρείται αριθμός ρεκόρ 5ετίας για τη «Philoxenia».

Μεταξύ των πολλών παράλληλων εκδηλώσεων της «Philoxenia» ξεχωρίζει το συνέδριο της που φέτος θα διερευνήσει τον ρόλο που παίζει το σκοτεινό παρελθόν ενός τόπου – προορισμού στη δημιουργία ελκυστικών αφηγημάτων και στην τουριστική εκμετάλλευση αυτών (Dark Tourism), κυρίως σε τοπικό επίπεδο προσκαλώντας αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με πληροφορίες από thesstoday.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών