Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι στις δασικές υπηρεσίες της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2019 12:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι στις δασικές υπηρεσίες της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη (6/11) συμβασιούχοι στις δασικές υπηρεσίες της χώρας, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και εργαζόμενοι σε προγράμματα που υλοποιούνται στα δασαρχεία της Λακωνίας.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων Εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες και η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) «χαιρετίζουν τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν αγωνιστικά στην πανελλαδική συγκέντρωση στο ΥΠΕΝ, διεκδικώντας 12μηνη παράταση των συμβάσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Οι οργανώσεις των εργαζομένων προσθέτουν τα εξής: «Με συνθήματα μεταξύ άλλων όπως   “Τα δάση θέλουν προστασία - θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία”, “Φροντίστε τα δάση κι αφήστε το ραχάτι, να μην το ξαναζήσουμε ένα καινούργιο Μάτι”,  διαδήλωσαν υπέρ της προστασίας των δασών.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία της ΟΣΕΑΔΕ και της πανελλαδικής  συντονιστικής των συμβασιούχων εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες, συναντήθηκε τελικά και κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων,  με τον υφυπουργό του ΥΠΕΝ κ. Δ. Οικονόμου, αφού ο Υπουργός κ. Κ. Χατζηδάκης ενώ ήταν στο Υπουργείο, αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία.

Κατά την συνάντηση αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων και το αντιλαϊκό προσωπείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα απαντώντας στα αιτήματά μας, ο υφυπουργός, δήλωσε ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί και το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, το οποίο έγινε για την ανακούφιση της ανεργίας και όχι για να χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος για την μονιμότητα, δεν επιτρέπουν την παράταση των συμβάσεων και πολύ περισσότερο την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αν και αναγνωρίζει από την άλλη την υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις μας στον Υπουργό και σε άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Η σημερινή πανελλαδική συγκέντρωση οργανώθηκε από την ΟΣΕΑΔΕ και την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των συμβασιούχων εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες, ενώ η ΟΣΕΑΔΕ, είχε προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας, για τους συναδέλφους συμβασιούχους δασεργάτες-δασοπόνους-δασολόγους-διοικητικούς, που εργάζονται στις δασικές υπηρεσίες και των 7 Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και τους μόνιμους υπαλλήλους.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πυροπροστασίας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018, μέσω των περιβόητων “Κοινωφελών” προγραμμάτων ΟΑΕΔ και οι εργαζόμενοι, οδηγούνται σταδιακά σε απόλυση την επόμενη εβδομάδα.

Κατά την κινητοποίηση εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η συμφωνία με τα αιτήματά μας , από δεκάδες εργατικά κέντρα, Ομοσπονδίες, πρωτοβάθμιους συλλόγους και άλλους συλλογικούς φορείς», αναφέρουν η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων Εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες και ΟΣΕΑΔΕ και προσθέτουν τα εξής:

«Η στάση της κυβέρνησης συνάντησε την αποδοκιμασία των συγκεντρωμένων, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με κινητοποίηση στο Σύνταγμα το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας ανυποχώρητα:
1. 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των   «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.
2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
3. Άρση  όλων των νομικών  περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των  “ευέλικτων” εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου.
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης.
5. 751 ευρώ βασικός μισθός και αναπλήρωση όλων των απωλειών μας. Υπογραφή  ΣΣΕ. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ».

Νέα κινητοποίηση στις 20 Νοεμβρίου
Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του αγώνα, που αποφασίστηκε μαζί με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Συμβασιούχων στις δασικές υπηρεσίες, η ΟΣΕΑΔΕ προκήρυξε νέα στάση εργασίας για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019. Η στάση αφορά όλους τους εργαζόμενους (μόνιμους και συμβασιούχους), από τις 11:00 πμ ως την λήξη του ωραρίου, για να διευκολυνθεί η προσέλευση στην Πανελλαδική κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εργασίας (12:00 μμ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti