Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ και πάλι ο Αργειτάκος

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 16:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ και πάλι ο Αργειτάκος

Ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης (14/11) στην Τρίπολη, η συνεδρίαση για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦοΔΣΑ).

Μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου ήταν αυτή του Σταύρου Αργειτάκου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σπάρτης, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου, μόνος υποψήφιος ήταν ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.

Έτσι, μετά την εκλογική διαδικασία, νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Στ. Αργειτάκος με 42 ψήφους, ανανεώνοντας τη θητεία του, αφού υπηρετούσε ως πρόεδρος του Φορέα από τις 29/12/2017, ύστερα από την παραίτηση του προκατόχου του Γιάννη Γρυπιώτη. Νέος αντιπρόεδρος του ΦοΔΣΑ εξελέγη με 43 ψήφους ο Γιάννης Σμυρνιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στ. Αργειτάκος κατάφερε να συμμετάσχει στη διαδικασία εκλογής προεδρείου, ύστερα από την ανατροπή που υπήρξε στην εκπροσώπηση του Δ. Σπάρτης στον Φορέα, λόγω της αιφνιδιαστικής παραίτησης του αντιδημάρχου Δ. Καπονικολού. Ακολούθησε προσωπική υπόδειξη του κ. Αργειτάκου από τον δήμαρχο Σπάρτης Π. Δούκα, ο οποίος έκανε χρήση τροποποίησης του Νόμου για τους ΦοΔΣΑ της τελευταίας στιγμής.

Το έργο του ΦοΔΣΑ προβλέπεται δυσκολότερο εφεξής, καθώς κατά την προηγούμενη θητεία του ο Στ. Αργειτάκος απέτυχε να προχωρήσει το έργο της προηγούμενης περιφερειακής αρχής περί ολοκληρωμένης διαχείρισης, ενώ η Κυβέρνηση φαίνεται να στρέφεται και σε νέες μεθόδους διαχείρισης.

synedriash FODSA
από τη συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ Πελοποννησου (φωτο arcadiaportal.gr)

Συνεδρίαση της ΠΕΔ για νέο ΔΣ
Εξάλλου, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 9:30΄ πμ, θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης η γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και εκλογή εκπροσώπων στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών