Αναθεώρηση σχεδιασμού για τις σχολές ζητούν οι έμποροι της Πελοποννήσου

Τι ζητούν από την υπουργό Παιδείας

Παρασκευή, 29 Νοέμβριος 2019 11:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναθεώρηση σχεδιασμού για τις σχολές ζητούν οι έμποροι της Πελοποννήσου

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως απέστειλε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ) για την αναστολή λειτουργίας 38 τμημάτων ΑΕΙ σε όλη τη χώρα, ανάμεσα στα ο οποία και το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης της Σχολή Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που επρόκειτο να έχει έδρα τη Σπάρτη και θα λειτουργούσε από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας εκφράζουν «την ανησυχία τους σχετικά με την ανακοίνωσή σας περί αναστολής έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στην ανακοίνωσή σας επισημαίνετε ότι τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν “προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση» και ότι «τα τμήματα αυτά που επρόκειτο να λειτουργήσουν για πρώτη φορά τα επόμενα χρόνια, θα επανεξεταστούν ώστε η θεσμοθέτηση και λειτουργία τους να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις αναγκαίες μελέτες, με τη συνδρομή της καθ’ ύλην αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής”».  

Η διοίκηση της ΟΕΕΣΠ  προσθέτει: «Πρόσφατα σας είχαμε αποστείλει επιστολές για την Νοσηλευτική Σχολή της Σπάρτης αλλά και της Νομικής Σχολής των Πατρών και αναφερόμασταν στα αρνητικά αποτελέσματα που θα είχαν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της κάθε περιοχής, η μεν απομάκρυνση και η δε κατάργηση αντίστοιχα.  

Σας εφιστούμε την προσοχή σας καθώς οι συνεχείς αλλαγές από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, με βάση τις δικές τους επιλογές αλλά και τις πιέσεις κάποιων ακαδημαϊκών κοινοτήτων τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να ταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολών, των φοιτητών αλλά και των οικογενειών τους. Πρέπει να υπάρξει μια μακροχρόνια στρατηγική που να υπερβαίνει την θητεία της εκάστοτε κυβέρνησης με μόνο στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Στόχος σας θα πρέπει να είναι η ενδυνάμωση όλων των σχολών και όχι η υποβάθμισή τους ή η κατάργησή τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τελική σας απόφαση δεν θα είναι συνυφασμένη με ιδιωτικά συμφέροντα, γιατί προφανώς είναι άλλο η ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστήμιων με αναβαθμισμένη τη δημόσια παιδεία και άλλο η παράδοσή της σε ιδιώτες.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:
- Αντικειμενική επανεξέταση την απόφασης για αναστολή έναρξης λειτουργίας των 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που επρόκειτο να λειτουργήσουν τα επόμενα χρόνια
- Διάλογος με τις εκπαιδευτικές κοινότητες και τις τοπικές κοινωνίες για την ενδυνάμωση των περιφερειακών πανεπιστημίων
- Μακροχρόνια στρατηγική με μόνο στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης»

«Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας την επιστολή της Ομοσπονδίας μας και ευελπιστούμε στην ανάκληση της εν λόγω απόφασης», καταλήγει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης στην παρέμβαση προς την υπουργό Παιδείας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος