Ομιλία για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και παρουσίαση βιβλίου στο 2ο Δημοτικό Σπάρτης

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019 16:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ομιλία για τον ενδοσχολικό εκφοβισμό και παρουσίαση βιβλίου στο 2ο Δημοτικό Σπάρτης

Μετά τις δυο πρώτες επιτυχημένες ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης με τη συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης Ν. Λακωνίας  «Δίαυλος», οι δράσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 4/12 και ώρα 6:00 μμ στον χώρο του σχολείου με το τρίτο σεμινάριο το οποίο έχει θέμα «Ενδοσχολικός εκφοβισμός: Αίτια & Αντιμετώπιση». Εισηγήτρια θα είναι η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου «Δίαυλος» Ασπασία Γκουντούνα.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ποθητός ο αργός λαγός» που έχει γράψει η μαθήτρια ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης Αναστασία Παπαδάκου.

«Ποθητός: Ο αργός λαγός»
Δυο μικρά κορίτσια, η Αναστασία και η Στέβη, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ένα υπέροχο παραμύθι που αφήνει στον αναγνώστη ιδιαίτερα μηνύματα.

Η Αναστασία Παπαδάκου γεννήθηκε στη Σπάρτη το 2008, όπου και κατοικεί μόνιμα με τους γονείς της και τον δίδυμο αδερφό της. Φοιτά στην ΣΤ’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης και εκτός από τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών, ασχολείται με τη σύνθεση ποιημάτων, τη μουσική και τις πολεμικές τέχνες. Το παιδικό Παραμύθι «Ποθητός: Ο αργός λαγός» αποτελεί την πρώτη οργανωμένη συγγραφική της προσπάθεια που απευθύνεται τόσο στο παιδικό κοινό, όσο και σε ενήλικες που μέσα τους κρύβουν ακόμα την παιδική αθωότητα.

Η Στέβη Καστρίτη γεννήθηκε στο Γύθειο το 2004, όπου και μένει μόνιμα με τους γονείς της και τον μικρότερο αδερφό της. Φοιτά στην Γ’ Γυμνασίου. Διδάσκεται Αγγλικά, Ιταλικά, ενώ έχει πραγματοποιήσει σπουδές οκτώ ετών στο πιάνο και τρία χρόνια φωνητική στο κλασικό τραγούδι. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού μπαλέτου για οκτώ χρόνια,  ενώ τώρα ασχολείται με λάτιν χορούς. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε θεατρικές ομάδες. Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη. Τα σκίτσα της για το παραμύθι «Ποθητός: ο αργός λαγός» είναι η πρώτη της οργανωμένη δουλειά.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος