Το «Χαμόγελο του Παιδιού» λάμπει στις Αμύκλες στη μνήμη του Ανδρέα Γιαννόπουλου

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 17:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» λάμπει στις Αμύκλες στη μνήμη του Ανδρέα Γιαννόπουλου

Μια όμορφη πρωτοβουλία αναλαμβάνει το Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών. Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30΄ το πρωί, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς θα βρεθούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμυκλών για την «Ημέρα προσφοράς και αγάπης στη μνήμη του Ανδρέα Γιαννόπουλου». Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και παιχνιδιών, που θα αποσταλούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πατέρας του μικρού Ανδρέα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τις υπεύθυνες της εκδήλωσης 6936 525565 (Παπαδοπούλου Ελένη-Βασιλική), 6971 679425 (Βλάχου Βασιλική) και 27310 44493 (ΔΣ Αμυκλών).

Πρόγραμμα εκδήλωσης
- 7.15: Θεία Λειτουργία
- 10.00: Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Ανδρέα Γιαννόπουλου
Ακολουθούν:
- Ομιλία από τον μαθητή Μπορέτο Μιχαήλ με θέμα «Το παράδειγμα του Ανδρέα ας καθοδηγεί τις πράξεις μας και ας φωτίζει τα συναισθήματα μας»
- Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο
- Ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιο Ρασσιά με θέμα «Ο Άγιος Βασίλειος λαμπρό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης»
- Ομιλία από τη Σταυρούλα Πρεκεζέ - συντονίστρια/κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας Σπάρτης με θέμα «Τα δώρα που δεν κρύβονται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο». Καλλιεργώντας στα παιδιά το πραγματικό νόημα των δώρων των Χριστουγέννων.
- Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Αμυκλών/

Η ιστορία του μικρού Ανδρέα
που οδήγησε στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή, μετά από μάχη με ασθένεια, εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: Αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών, ενώ στηρίζεται στους πολίτες και τις εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών. Τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται από το Διεθνές Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ernst and Young.

Σημειώνεται ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την έναρξή του θέσπισε το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» που αποτελεί την ύψιστη τιμή που απονέμει σε όσους μέσα από την καθημερινή τους δράση παρέχουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη. Το Βραβείο απονέμεται σε όλους αυτούς που σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο καθημερινά υπερασπίζονται και προωθούν το Όραμα του 10χρονου Ανδρέα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος