«Γκάζια» για τα έργα ΕΣΠΑ των δήμων της Πελοποννήσου

Η προτροπή του Π. Νίκα στους δημάρχους

Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Γκάζια» για τα έργα ΕΣΠΑ των δήμων της Πελοποννήσου

Κινητοποίηση από τους δήμους που «τρέχουν» έργα του ΕΣΠΑ, ώστε να επιτύχουν μεγάλο βαθμό απορροφητικότητας των διατεθεισών πιστώσεων, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή (6/12) στην Τρίπολη με δημάρχους και αντιδημάρχους από τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης, με ιδιαίτερη έμφαση, κάλεσε τα στελέχη των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ να φροντίσουν να αυξήσουν την απορροφητικότητα στα εκτελούμενα έργα του ΠΕΠ, καθώς -όπως τόνισε- «έργα που τον ερχόμενο Μάρτιο θα επιδεικνύουν στασιμότητα θα απεντάσσονται από το ΕΣΠΑ», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι για την Περιφέρεια προτεραιότητα αποτελούν τα μεγάλα έργα.

Στην ίδια συνάντηση, εξάλλου, ο Π. Νίκας ενημέρωσε τους πρωτοβάθμιους αυτοδιοικητικούς σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ δήμων και Περιφέρειας, καθώς επίσης για το πώς και πότε είναι δυνατόν να υπογράφεται απόφαση κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος