Έρανος αγάπης της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης

Η παράκληση του σεβασμιωτάτου κ. Ευσταθίου

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 17:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρανος αγάπης της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το τρέχον χρονικό διάστημα διενεργείται ο καθιερωμένος έρανος της αγάπης από τη Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Τα δύο τελευταία χρόνια, ωστόσο, ο έρανος περιορίστηκε σε έναν δίσκο που περιφέρεται στους ιερούς ναούς τις δύο τελευταίες Κυριακές προ των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, «αιτία της αλλαγής του τρόπου συγκεντρώσεως χρημάτων για τις άπορες και εμπερίστατες οικογένειες υπήρξε η δυσφορία πολλών ανθρώπων και η απροθυμία άλλων να συνδράμουν ένα έργο θεάρεστον προφασιζόμενοι, ότι δεν ήταν κατάλληλη η ώρα ή ότι δεν υπάρχουν φτωχοί, ή ότι η φιλανθρωπία δεν είναι υποχρεωτική ούτε γίνεται στους δρόμους.

Οι ομάδες των επιστρατευμένων εθελοντικά επέστρεφαν απογοητευμένοι και κρατούσαν για τον εαυτό τους μόνο τη χαρά που προσφέρει η εργασία για την αγάπη του Θεού, έστω καί χωρίς φανερό αποτέλεσμα.

Περιορίσαμε, ύστερα από πολλή σκέψη, τον έρανο στους Ιερούς Ναούς και κάνουμε και με αυτή τη δημοσίευση έκκληση στους φιλανθρώπους συνανθρώπους μας να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια καλοπροαίρετα. Τότε η προσφορά μας γίνεται ευπρόσδεκτη από τον Θεό, όταν γίνεται με ολοπρόθυμη διάθεση και όχι αναγκαστικά και με δυσφορία», εξηγεί ο Μητροπολίτης Ευστάθιος.

Έτσι, τις Κυριακές 15 καί 22 Δεκεμβρίου, στους ιερούς ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειας Μονεμβασίας και Σπάρτης θα περιαχθεί δίσκος και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθεί σε άτομα που έχουν απόλυτη ανάγκη, ώστε –όπως αναφέρει ο κ. Ευστάθιος– «τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων να δοκιμάσουν και αυτά λίγη χαρά, που θα προέρχεται από την οικονομική ενίσχυσή τους αφ’ ενός και ιδιαιτέρως από την πεποίθησή τους ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους σκέπτονται και τους αγαπούν.

Αν κατά τις δύο Κυριακές δεν ευρίσκεσθε στο Ναό για κάποια εύλογη αιτία μπορείτε να  καταθέσετε την βοήθειά σας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ή στο φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας σας, άλλη ημέρα.

Έχουμε στα χέρια μας τις διευθύνσεις και τα ονόματα 500 οικογενειών που πολλές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου ενισχύουμε με πολλούς τρόπους. Ασφαλώς υπάρχουν και άλλοι που ίσως δεν γνωρίζουμε γιατί υπάρχουν και οι περιστασιακά ανήμποροι που πρέπει να  ψάξουμε να τους βρούμε αφού η αξιοπρέπειά τους δεν τους βγάζει στον δρόμο».

Καταλήγοντας, ο ποιμενάρχης σημειώνει: «Γι’ αυτό παρακαλούμε τους καλούς μας Χριστιανούς πού διακρίνονται για τις ευαισθησίες τους, να μας βοηθήσουν και σ’ αυτή την προσπάθεια της ανακαλύψεως των πραγματικά εμπερίστατων συνανθρώπων μας, ώστε και αυτοί νά χαρούν αυτές τις ημέρες και να  ξεπεράσουν τήν δοκιμασία τους.

Εν τέλει σάς διαβεβαιώνουμε, ότι τη φιλόθεη και φιλάνθρωπη προσφορά σας στον έρανο της αγάπης, θά διαχειριστούμε άψογα όπως άλλωστε κάνουμε μέχρι σήμερα, ώστε να έχετε χαρά αυτές τις ημέρες αφού είμαστε πλέον βέβαιοι, ότι την χαρά την έχουμε, όταν την δίδουμε».

Τέλος, ο σεβασμιώτατος απευθύνει «θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και για ευτυχισμένο νέο έτος».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος