Καταβάλλονται οφειλόμενα από την Πολιτεία στις περιφέρειες

Μέχρι τα τέλη του έτους - Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2019 16:44 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καταβάλλονται οφειλόμενα από την Πολιτεία στις περιφέρειες

Πριν το τέλος του φετινού χρόνου θα αποδοθεί από την Πολιτεία προς τις περιφέρειες μέρος των οφειλομένων πιστώσεων, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Ιανουαρίου θα αποδοθεί και το υπόλοιπο. Αυτή ήταν η κατάληξη της δίωρης συνάντησης που είχε την Παρασκευή (20/12) στο Υπουργείο Εσωτερικών, η διοίκηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) -στην οποία συμμετέχει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο, και Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ήταν τα οικονομικά προβλήματα των περιφερειών και ιδιαίτερα οι περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι «μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του νέου χρόνου, θα υπάρξει και νέα συνάντηση της ΕΝΠΕ στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί το νέο εθνικό ΠΔΕ του 2020».

Στην ίδια συνάντηση θα αναλυθούν επίσης και άλλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την χρηματοδότηση της κατασκευής έργων υποδομής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα