Νέος πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης της ΙΜΜΣ ο π. Ραφαήλ Τσάλτας (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 30 Δεκέμβριος 2019 16:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέος πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης της ΙΜΜΣ ο π. Ραφαήλ Τσάλτας (ΦΩΤΟ)

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης που τελέστηκε την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου πατρός Ραφαήλ Τσάλτα.

Στη χειροτηνητήρια ομιλία του ο π. Ραφαήλ, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Μητροπολίτη Ευστάθιο, για όλα όσα του πρόσφερε από την παιδική του ηλικία, «την πνευματική θωράκιση, τη διδασκαλία, τη στήριξη σε δύσκολη στιγμές, την υπομονή και την αμέριστη αγάπη του», ενώ του ζήτησε συγχώρεση για όσες φορές τον πίκρανε ή υπέπεσε σε κάποιο σφάλμα. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν σταθεί δίπλα του με αγάπη στη μέχρι τώρα ζωή του, τους γονείς του, τους διδασκάλους του και όσους στήριξαν την απόφασή του να υπηρετήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε «η Υπεραγία Θεοτόκος» να τον ενδυναμώσει, ώστε να φανεί «αντάξιος της υψηλής αποστολής που αναλαμβάνει απέναντι σε Θεό και ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο κ. Ευστάθιος απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα, τον συνεχάρη για τη διακονία του επί δυο έτη στον πρώτο βαθμό της ιεροσύνης, ενώ του έδωσε συμβουλές για το νέο βήμα στην εκκλησιαστική του πορεία, το οποίο όπως είπε, «θα είναι ένα μόνιμο πεδίο δοκιμασίας, αγάπης και αρετής». Στη συνέχεια, ο σεβασμιώτατος συνεχάρη τους γονείς του νέου ιεροδιακόνου «για την ανατροφή, άλλα κυρίως για την κατανόηση που επέδειξαν όταν πληροφορήθηκαν την απόφασή του να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του Θεού».

Ακολούθως, ανακοίνωσε πως ο π. Ραφαήλ θα είναι εφημέριος-ιεροκήρυκας σε είκοσι χωριά της Μητρόπολης Μονεμβασίαςκαι Σπάρτης, ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του, υποσχέθηκε να παρέχει κάθε στήριξη στο νέο ιεροκύρηκα της τοπικής Εκκλησίας και του ευχήθηκε η διακονία του «να δώσει δύναμη σε πολλούς συνανθρώπους μας», αλλά και να βοηθήσει τον ίδιο στην περαιτέρω πνευματική του εξέλιξη.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της Θείας λειτουργίας, ο σεβασμιώτατος χειροθέτησε αρχιμανδρίτη τον π. Ραφαήλ, ευχόμενος «ο σταυρός που θα φέρει στο στήθος του να του υπενθυμίζει κάθε στιγμή στην βαρύτητα της αποστολής του, καθώς και την ανάγκη για ταπεινότητα και θυσιαστική αγάπη προς το συνάνθρωπο».

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης -ως είθισται- ο νέος πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης μοίρασε τα αντίδωρα και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος, ενώ οι συγγενείς του προσέφεραν κέρασμα.

Στη θρησκευτική τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η πρώην αντιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος