Για μια θέση στο Γκίνες κατασκευάζει τον Λεωνίδα και τους 300 με υλικά καφέ!

Το εγχείρημα Κύπριου καλλιτέχνη στη Σπάρτη

Δευτέρα, 30 Δεκέμβριος 2019 16:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Για μια θέση στο Γκίνες κατασκευάζει τον Λεωνίδα και τους 300 με υλικά καφέ!

Για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στη Σπάρτη διαγωνισμός για ένταξη στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες! Συγκεκριμένα, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια  του 17χρονου Κύπριου καλλιτέχνη Άλεξ Ντζαγκιντσιάν (Alex Dzaghigian) να κατασκευάσει με φυσικά υλικά του καφέ, το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο, εμβαδού περίπου 150 τμ, το οποίο θα απεικονίζει τον Βασιλιά Λεωνίδα με τους 300 πολεμιστές του και θα είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών.  

Ο 17χρονος Alex Dzaghigian κέρδισε μια θέση στο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη ζωγραφιά η οποία μετρά συνολικά 3.486 τετραγωνικά πόδια, 61 τετραγωνικά ίντσες. Συγκεκριμένα, ο μαθητής του «English School of Nicosia» δημιούργησε μια ζωγραφιά που απεικονίζει μια γιγαντιαία χελώνα η οποία περιβάλλεται από πλαστικά απόβλητα.

Ο διαγωνισμός για την πρωτότυπη σύνθεση του Βασιλιά Λεωνίδα και των 300 θα διεξαχθεί από 4 έως 6 Ιανουαρίου 2020 στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Κατά την διάρκεια της όλης διαδικασίας θα υπάρχουν και κριτές από τον Οργανισμό Γκίνες.

Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί το εγχείρημα καθημερινά, κατά τις ώρες 09:00-18:00, ενώ στις 6 Ιανουαρίου και ώρα 16:00-19:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του διαγωνισμού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος