Ζητούνται απαντήσεις για γέφυρα Πόρου και παράκαμψη Γερακίου

Ανακινεί το θέμα ο Γ. Πουλοκέφαλος

Δευτέρα, 13 Ιανουάριος 2020 14:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζητούνται απαντήσεις για γέφυρα Πόρου και παράκαμψη Γερακίου

Για το μέλλον λιμναζόντων έργων, όπως η γέφυρα Πόρου και η παράκαμψη Γερακίου, ζητεί να ενημερωθεί με επερώτησή που κατέθεσε προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο Λάκωνας περιφερειακός σύμβουλος κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος.

Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του αναφέρει τα εξής: «Στη επαρχιακή  οδό   Σπάρτης – Γερακίου- Άγιου  Δημητρίου πριν από 7 χρόνια  εντάχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή δύο επί  μέρους έργα.  

Το πρώτο έργο αφορούσε την παράκαμψη των στροφών σε τμήμα της οδού ανάμεσα στους  οικισμούς Άγιοι Ανάργυροι και Γεράκι με νέα χάραξη, στο οποίο εντασσόταν και η   κατασκευή νέας προεντεταμένης γέφυρας στο υπάρχον ρέμα του Πόρου.

Το δεύτερο έργο αφορούσε την παράκαμψη του ίδιου του οικισμού Γερακίου ώστε η  κυκλοφορία προς τους οικισμούς Άγιο Δημήτριο και Κρεμαστή, αλλά και την ευρύτερη  περιοχή Ζάρακος, να παρακάμπτει το Γεράκι.

Τα έργα αυτά εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον έχουν σταματήσει, ο εργολάβος έχει  αποχωρήσει, δεν γίνεται καμία  εργασία, είναι έργα φαντάσματα όπως και άλλα παλαιότερα   και στα  εργοτάξια υπάρχουν κουφάρια από μηχανήματα που σαπίζουν.

Επειδή η απελθούσα Περιφερειακή αρχή δεν έδωσε ποτέ τις αναμενόμενες και οφειλόμενες  στις τοπικές κοινωνίες πειστικές απαντήσεις.  

Ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης:
1) Γιατί σταμάτησαν τα συγκεκριμένα έργα;
2) Πόσα χρήματα έχει λάβει  μέχρι σήμερα ο ανάδοχος εργολάβος;
3) Ποιος είναι ο προϋπολογισμός αυτών των έργων;
4) Ποιο είναι το ποσοστό ανεκτέλεστου των έργων;
5) Ποιο θα είναι το μέλλον για αυτά τα έργα ώστε να μη μείνουν ημιτελή και να  ολοκληρωθούν έστω και  έξω από τον συμβατικό χρόνο τους;»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος