Επιχείρηση «θωράκισης» της ΕΟ Σπάρτης – Καλαμάτας

Αυτοψία στον Ταΰγετο για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων - Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας

Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 13:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιχείρηση «θωράκισης» της ΕΟ Σπάρτης – Καλαμάτας

Αυτοψία σε σημεία της παλαιάς Εθνικής οδού Σπάρτης-Καλαμάτας (μέσω Ταϋγέτου), όπου παρατηρούνται καταπτώσεις βράχων, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13/1 ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, μαζί με κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας. Με τον επιτόπιο έλεγχο, ο κ. Αναστασόπουλος υλοποίησε σχετική δέσμευσή του, μετά τη συνάντηση που είχε στις 19 Δεκεμβρίου 2019 με τη συντονιστική επιτροπή των χωριών του Ταϋγέτου, τους πρόεδρους κοινοτήτων και τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Στην αυτοψία συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι του συντονιστικού των κατοίκων, επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και ο ανάδοχος ενεργής εργολαβίας που τοποθετεί πλέγματα προστασίας από τις κατολισθήσεις στο 13ο χιλιόμετρο της ΕΟ Καλαμάτας-Σπάρτης.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν αποδεκτές από την υπηρεσία οι παρατηρήσεις του συντονιστικού και των κατοίκων ως προς την προστασία του δρόμου από τις καταπτώσεις βράχων και δόθηκαν σχετικές εντολές προς τον ανάδοχο με στόχο οι παρεμβάσεις να είναι όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικές.

Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση ότι με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για ένα ακόμα έργο, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει τεχνικές επεμβάσεις σε φαινόμενα καταπτώσεων με τοποθέτηση πλεγμάτων, συνολικής εκτάσεως 10 περίπου στρεμμάτων. Στόχος είναι να καλυφθούν όλα σχεδόν τα σημεία της παλαιάς εθνικής οδού που παρουσιάζουν θέματα καταπτώσεων.

Τη Δευτέρα (13/1), εξάλλου, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας έκαναν αυτοψία στις κατολισθήσεις που έχουν προκύψει στον παλαιό εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης, από το 24ο έως το 29ο χιλιόμετρο, πριν και μετά το Ξυλοπριστήριο Αρτεμισίας. Για την αποκατάσταση του συγκεκριμένου προβλήματος, ήδη συντάσσεται μελέτη, ενώ δρομολογείται και η διαδικασία εξασφάλισης των απαιτούμενων πόρων για την υλοποίηση του έργου.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει την υλοποίηση έργων ώστε να εξαλειφθεί πλήρως το φαινόμενο των καταπτώσεων και των κατολισθήσεων στον εθνικό δρόμο με απώτερο στόχο την ασφαλή διέλευση και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Ταϋγέτου», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στ. Αναστασόπουλος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα