Μετακινείται η μονάδα εκτάκτων στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Η Περιφέρεια θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της συνολικής δαπάνης των 200.000 ευρώ

Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 17:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μετακινείται η μονάδα εκτάκτων στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας θα καλυφθεί η δαπάνη για την μεταφορά της μονάδας εκτάκτων περιστατικών σε χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης. Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη 14/1 στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον ασκούντα καθήκοντα διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Νίκο Καλογεράκο, συντονιστή διευθυντή στη Γυναικολογική Κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Σπάρτης. Η εκτιμώμενη δαπάνη ανέρχεται περί τις 200.000 ευρώ, ποσόν από το οποίο η Περιφέρεια αναμένεται ότι θα καταβάλλει τα 2/3.

Παράλληλα, η Περιφέρεια θα ενισχύσει το νοσοκομείο της Σπάρτης και σε άλλους τομείς, ιδιαίτερα σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Όπως τονίστηκε, πάντως, μετά τη συνάντηση, οι επενδύσεις στο υφιστάμενο νοσοκομείο θα γίνουν με λελογισμένο τρόπο, δεδομένου -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- ότι «σε τέσσερα χρόνια θα παραδοθεί ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο στη λακωνική πρωτεύουσα, ως δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου». Τον σχεδιασμό του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αναλάβει ο του διεθνούς φήμης Ιταλός αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο.

Χρηστέα Diesel Service
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα