Σε ΦΕΚ οι απαλλοτριώσεις για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων

Σε Αρκαδία και Λακωνία

Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 09:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε ΦΕΚ οι απαλλοτριώσεις για το έργο διαχείρισης απορριμμάτων

«Πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της διαχείρισης των απορριμμάτων», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) –τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14/1– των πράξεων κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων σε Αρκαδία και Λακωνία, οι οποίες θα φιλοξενήσουν υποδομές του συστήματος κεντρικής διαχείρισης των σκουπιδιών της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η πράξη που αφορά την έκταση 278.103,70 τ.μ. στην Αρκαδία (Ραψομάτη), για την κατασκευή ΜΕΑ – ΧΥΤΥ (μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τη Δευτέρα 13/1 (Τεύχος Δ΄, φύλλο 1).
  Η πράξη που αφορά την έκταση 91.050,96 τ.μ. στη Λακωνία (Ξηροκαμπιά της ΔΚ Σκάλας), για την κατασκευή ΜΕΑ – ΧΥΤΥ, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ την Τρίτη 14/1 (Τεύχος Δ΄ φύλλο 2).

«Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εφαρμογή της οποίας θα σημάνει την απαλλαγή της από την ντροπή των σκουπιδιών και των χωματερών», σημείωσε ο Π. Νίκας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα