Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού

Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2020 19:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποψήφια για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με διάγγελμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον ελληνικό λαό, το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το πρόσωπο που θα προτείνει στη Βουλή για το ανώτατο πολιτικό αξίωμα της χώρας, την Προεδρία της Δημοκρατίας, βάζοντας τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αποτέλεσε έκπληξη, καθώς η επιλογή της άφησε στο περιθώριο μεγάλα πολιτικά ονόματα. Η κ. Σακελλαροπούλου θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Ελλάδας που προτείνεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ποια είναι η Αικατερίνη Σακκελαροπούλου

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956 και είναι γόνος δικαστικής οικογένειας. Εισήλθε στο Συμβουλίου της Επικρατείας ως εισηγητής τον Νοέμβριο του 1982, αναδείχθηκε σε αντιπρόεδρο τον Οκτώβριο του 2015 και από τον Οκτώβριο του 2018 υπηρετεί στη θέση της προεδρίας του ΣτΕ.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο αείμνηστος πατέρας της, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκωτά.

Ακόμη, η κ. Σακελλαροπούλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα