Πεζοπορεί στον Πάρνωνα και κόβει την πίτα του ο ΕΟΣ Μολάων

Πέμπτη, 16 Ιανουάριος 2020 14:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πεζοπορεί στον Πάρνωνα και κόβει την πίτα του ο ΕΟΣ Μολάων

Πεζοπορική εξόρμηση στους πρόποδες του Πάρνωνα και τα ιστορικά χωρία των Αγίων Ανάργυρων (Ζούπαινας) και Καλλιθέας (Ζαραφώνας) οργανώνει την Κυριακή 19/1 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ),  φιλοδοξώντας, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου, «να κάνουμε ένα ταξίδι στην Ιστορία, τη Φύση και τον Πολιτισμό».

Συγκεκριμένα, η ομάδα θα κινηθεί στην διαδρομή Ζούπαινα-Κάστρο Ζαραφώνας-Ζαραφώνα, όπου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του συλλόγου. «Το συγκεκριμένο μονοπάτι αποτελούσε για εκατοντάδες χρόνια το μοναδικό κρίκο επικοινωνίας για οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συναλλαγές ανάμεσα στα δύο χωριά του Πάρνωνα. Στόχος μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του ορεινού Πάρνωνα», σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου.

Οι ώρες πορείας της διαδρομής ανέρχονται σε 4, ενώ ο βαθμός δυσκολίας χαρακτηρίζεται  Β.Δ:1 (εύκολη). Η υψομετρική διαφορά είναι της τάξης των 300 μ. και η πορεία ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Η συνάντηση για την εκκίνηση της εξόρμησης έχει οριστεί για τις 8:30΄ το πρωί της Κυριακής στους Μολάους (Αφοί Παναγιωτόπουλοι

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές: Μολλά Γιώτα (6986 825685), Λιάρο Δημήτρη-Μύρωνα (6938 426877) και Nτίνα Κατσώρη (6987 501678).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα