Ισόβια σύνταξη αιτούνται οι Λάκωνες πολύτεκνοι

Η επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Επαρχιών Λακεδαίμονος & Επιδαύρου Λιμηράς στον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη

Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ισόβια σύνταξη αιτούνται οι Λάκωνες πολύτεκνοι

Την καθιέρωση ισόβιας και τιμητικής σύνταξης για την πολύτεκνη μητέρα διεκδικεί ο Σύλλογος Πολυτέκνων Επαρχιών Λακεδαίμονος & Επιδαύρου Λιμηράς. Μάλιστα, για το αίτημα αυτό απευθύνεται μέσω επιστολής στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η πολύτεκνη οικογένεια βιώνει την μεγαλύτερη αδικία τα τελευταία χρόνια και εκλιπαρεί όπως δώσετε εσείς την λύση σε όλα τα θέματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια για να γίνει πιο βιώσιμη με λιγότερα προβλήματα και να αυξηθούν οι γεννήσεις που στην χώρα μας την είχαν καταντήσει οι προκάτοχοι σας μια χώρα γερόντων χωρίς γεννήσεις και καμία υποδομή».

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων Επαρχιών Λακεδαίμονος & Επιδαύρου Λιμηράς προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ πρώτον 0α σας ευχηθούμε συγχαρητήρια για την επιτυχία σας και να είσθε πάντα δυνατός και να επιτελείται το έργο σας με υγείαν και δύναμη.

Κύριε Πρωθυπουργέ θα σας κάνουμε μια υπενθύμιση και ευελπιστούμε στην συμπαράσταση σας και ως τιμής ένεκεν στην αείμνηστη μητέρα σας που υπήρξε αρωγός στην τιμητική σύνταξη της ισόβιας σύνταξης των πολυτέκνων.

Πολλές μητέρες ευγνωμονούσαν την πράξη της.

1/Από το 2002 μας έκοψαν αυτό το ταπεινό εισόδημα που κάθε γιαγιά περίμενε τον ταχυδρόμο στην πόρτα της για να πάρει τα χρήματα των 200 ευρώ να αγοράσει μια καραμέλα στα εγγονάκια της.

2/Από το 2013 μας έκοψαν και την διανομή τροφίμων και από τότε μέχρι σήμερα καμιά πολύτεκνη οικογένεια δεν λαμβάνει όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες συνεισφέρουν για την επιβίωση της πολύτεκνης οικογένειας.

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ μας, η πολύτεκνη οικογένεια βιώνει την μεγαλύτερη αδικία τα τελευταία χρόνια και εκλιπαρεί όπως δώσετε εσείς την λύση σε όλα τα θέματα που απασχολούν την πολύτεκνη οικογένεια για να γίνει πιο βιώσιμη με λιγότερα προβλήματα και να αυξηθούν οι γεννήσεις που στην χώρα μας την είχαν καταντήσει οι προκάτοχοι σας μια χώρα γερόντων χωρίς γεννήσεις και καμία υποδομή.

Καλή επίτευξη στους στόχους σας, πάντα άξιος και μην μας ξεχνάτε».

Την παραπάνω επιστολή υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Επαρχιών Λακεδαίμονος & Επιδαύρου Λιμηράς και ειδικότερα: Η πρόεδρος Μαρίνα Κουφάκου, ο αντιπρόεδρος Αναστάσιος Αρριανάς, η γενική γραμματέας Γιάννα Βάρλα, ο ταμίας Νικόλαος Βύσσιας και τα μέλη Νικόλαος Αλεξόπουλος, Κωνσταντίνα Κάτσαρη, Σοφία Νιάρη, Δημήτριος Πολίτης και Λεωνίδας Τσαρούχας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών