Δομή «ελεγχόμενης φιλοξενίας» προσφύγων και στη Σπάρτη

Στα συγκεκριμένα κέντρα θα φιλοξενούνται 500 έως 2.000 άτομα

Τρίτη, 04 Φεβρουάριος 2020 11:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δομή «ελεγχόμενης φιλοξενίας» προσφύγων και στη Σπάρτη

Επιβεβαιώνονται οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες η Σπάρτη εντάσσεται στις τέσσερις πελοποννησιακές πόλεις όπου θα δημιουργηθούν δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας» για πρόσφυγες. Στο τραπέζι της σημερινής ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης στην Αθήνα θα βρεθεί το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση 20 νέων δομών φιλοξενίας, μεταξύ αυτών και της Μεσσήνης, του Ναυπλίου, της Τρίπολης και της Σπάρτης.

Στα συγκεκριμένα κέντρα θα φιλοξενούνται 500 ως και 2.000 άτομα με μακροπρόθεσμο στόχο της κυβέρνησης την -όσο δυνατόν μεγαλύτερη- γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα και τον τερματισμό της ανυπόφορης και ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί σε αρκετά νησιά του Αιγαίου.

«Καζάνι« που βράζει και ξεχειλίζει συνεχώς το προσφυγικό, λοιπόν, καθώς νέες εντάσεις προκαλεί η «ασφυξία» των νησιών που ζητούν μια λύση, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, με τους κατοίκους των περιοχών να αντιτίθενται σθεναρά στην μετακίνηση και εγκατάσταση προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα.

Ένταξη προσφύγων στα σχολεία
Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, την απόφασή του να παραχωρήσει σε ανήλικους αιτούντες διεθνή προστασία ή ανήλικα τέκνα αιτούντων διεθνή προστασία το δικαίωμα να εγγραφούν σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την απόφαση, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, οι ανήλικοι αιτούντες και τα ανήλικα τέκνα των αιτούντων άσυλο, κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, υποχρεούνται να εντάσσονται σε μονάδες παροχής εκπαίδευσης με τις αρμόδιες αρχές να είναι υποχρεωμένες να παράσχουν τα αναγκαία και επαρκή μέσα για την υποστήριξη και τη διευκόλυνση της σχετικής διαδικασίας. Μάλιστα θα μπορούν να εγγράφονται στις βαθμίδες τις εκπαίδευσης ακόμα και με ελλιπή δικαιολογητικά, γεγονός που σίγουρα θα φέρει προβλήματα στην επιφάνεια, καθώς είναι διαπιστωμένο πως αρκετοί από αυτούς, δηλώνουν ψευδή στοιχεία στις ελληνικές αρχές κατά την είσοδό τους στη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα