Προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκθέσεις

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Παρασκευή, 07 Φεβρουάριος 2020 14:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκθέσεις

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τα επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις- μέλη τους, προκειμένου να δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής για δυο διεθνείς εκθέσεις που θα λάβουν χώρα τον ερχόμενο Μάρτιο και στις οποίες η Περιφέρεια θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο.

Η πρώτη αφορά τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 7 ως τις 9 Μαρτίου και η δεύτερη αφορά τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα του γερμανικού κράτους, από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, αποστέλλοντας σχετική αίτηση στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Να τονιστεί ότι για την επιλογή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας η οποία θα βασίζεται στο διαθέσιμο χώρο της Περιφέρειας, αλλά και στην εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων περιφερειακών ενοτήτων.

Η «Food Expo» στην Αθήνα
H Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo» που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Μαρτίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo». Σκοπός της Περιφέρειας, με την παρουσία της σε ευρέως αναγνωρισμένες εκθέσεις, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα της και, παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος (70%) της συμμετοχής για την ενοικίαση, κατασκευή και σχεδίαση του ομαδικού περιπτέρου. Το υπόλοιπο αυτής, το ύψος της οποίας θα εξαρτηθεί από το ποσοστό συμμετοχής των επιχειρήσεων, θα επιβαρύνει τους εκθέτες.

H Έκθεση «Food Expo» κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή των εκθέσεων για τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών στην Ελλάδα αλλά και να αποτελέσει μία από τις σημαντικότερες και πιο επιδραστικές εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με στρατηγικές κινήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησε διεθνή εμβέλεια, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.

Προσελκύοντας εκθέτες αλλά και αγοραστές από περισσότερες από 80 χώρες, μετατρέπει το «Metropolitan Expo» σε ένα πολυπολιτισμικό εμπορικό φόρουμ. Ενδεικτικά, στην διοργάνωση του 2019 οι διεθνείς επισκέπτες ήταν περισσότεροι από 3.500 ενώ οι ξένοι εκθέτες ήταν 250 από 33 διαφορετικές χώρες. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την φετινή διοργάνωση, το 2020, αναμένεται να επισκεφτούν την έκθεση 5.000 διεθνείς επισκέπτες από 85 χώρες και να συμμετάσχουν 300 ξένοι εκθέτες από 38 χώρες.

Η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου (ITB)
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμμετάσχει, μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου (ITB), που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από 4 έως 8 Μαρτίου 2020. Η Περιφέρεια έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάδειξη της Πελοποννήσου ως τουριστικό προορισμό, αλλά και την καθιέρωση των ποιοτικών προϊόντων της στη συνείδηση του καταναλωτή. Η προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου με την ποικιλομορφία που τη διακρίνει και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές της συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση του εισερχόμενου στην περιοχή τουρισμού και στην τόνωση της υπεραξίας της πελοποννησιακής οικονομίας. Η γερμανική αγορά αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Πελοπόννησο.

Η Διεθνής Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ITB) παρουσιάζει ολόκληρο τον τομέα του ταξιδιού: χώρες, προορισμοί, διοργανωτές, συστήματα κρατήσεων, μεταφορείς, ξενοδοχεία και όλους εκείνους που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους ευχάριστες στιγμές στις διακοπές τους. Η ΙΤΒ είναι η έκθεση στην οποία παρουσιάζονται οι νέες τάσεις και φιλοσοφίες του κλάδου του τουρισμού, καθώς και όλες οι δυνατότητες συνεργασίας. Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 2019 συμμετείχαν συνολικά 10.000 εκθέτες από 181 χώρες, ενώ την έκθεση επισκέφτηκαν 160.000 επισκέπτες με στόχο τη δικτύωση και την επίτευξη επαγγελματικών συμφωνιών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti